10% LÆRLINGER: - Målet er at 10% av de ansatte skal være lærlinger, sier Bjørn Risa (t.v.). Bedriften har ca. 520 ansatte og omsetter for ca. 1,5 milliarder kroner.

Her skal Risas lærlinger formes

HESKESTAD (AT.no): På familiegården i Heskestad i Rogaland, skal kommende Risa-ansatte gå «Risa-skolen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) fikk mandag 15. august æren av å åpne Risa Opplæringssenter som er utviklet på den gamle familiegården til Bjarne Risa, far til nåværende konsernsjef Bjørn Risa i Risa-gruppen.

- Dette er en personlig sak for meg, innrømmer Bjørn Risa etter at senteret ble åpnet.

Planen er at minst to lærlinger skal bo på senteret som ligger en times biltur fra Risa-hovedkontoret i Nærbø, i to måneder. På et år skal minst 24 læringer læres opp ved senteret. De skal klare seg selv, lage egen mat, bo på hems og være selvdrevne når det er ute på jobb. Ute vil de få oppgaver som å grave, fylle opp henger, kjøre på tipp, lage veier, grøfte, drenere, gårdsarbeid og skogsarbeid.

 

DUMPER: Bjørn Risa (t.v) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har møttes tidligere også. Den gang fikk statsråden en miniatyr gravemaskin. Denne gangen kan han fylle på i samlingen med en rammestyrt dumper.

Risa har 30 lærlinger i systemet nå, men planen er å øke antallet betydelig.

- Målet er at 10% av de ansatte hos oss skal være lærlinger. Vi tok inn lærlinger selv da det var tøffe tider. Vi skal ikke leie inn 50-100 mann på prosjektene våre, for da øker HMS-risikoen. Dette er et evighetsprosjekt som aldri tar slutt, sa Risa engasjert med samferdselsminister, ordførere, bransjeorganisasjoner, Risa-ansatte, maskinleverandører, presse og ikke minst 24 sultne Risa-lærlinger på plass på familiegården i Heskestad.

- Gratulerer med dagen, og dere er heldige som får mulighet til å være en del av dette. Ta vare på det, sa samferdselsministeren før han klippet båndet og erklærte senteret for åpnet.

Les stor reportasje i neste utgave av Anlegg&Transport (nr. 8, 2016) om Risas drømmeprosjekt.

Powered by Labrador CMS