NYTT: Å tenke nytt har vært avgjørende for Rana Grubers suksess og snuoperasjon, blant annet når det gjelder moderne transportutstyr. Styreleder Frode Nilsen i LNS kommer nærmere inn på dette i Trondheim. (Foto: Bjørn E. Eriksen)

Knallbra for Bergindustriens Høstmøte

Dagen før påmeldingen til Norsk Bergindustris Høstmøte 2019 i Trondheim 15.–17. oktober går ut, kan bergfolket glede seg over knallbra oppslutning.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

– Det blir fullt hus på Scandic Nidelven Hotell. Vi har passert 160 deltagere og 150 kommer til middagen. I tillegg blir det nok noen etternølere i siste minutt før vi stenger påmeldingen til vårt populære Høstmøte, sier administrasjonsansvarlig Eli Tho Holen til A & T.no.

Tydeligvis har årets tema som går på hvordan ny teknologi og effektiv drift fører til økt lønnsomhet i mineralnæringen, truffet deltagerne. Programmet for øvrig er spekket av faglig innhold fra industri og myndigheter.

Canada har en solid posisjon når det gjelder effektiv mineralnæring, og på konferansen er visepresident i Mining Association of Canada (MAC), Ben Chalmers, blant foreleserne. Hans beretning om hvordan Canada har utviklet bærekrafts- og samfunnsansvarsverktøy for å gjøre mineralselskapene mer miljøvennlige og lønnsomme gjennom et felles rammeverk er av stor interesse. Nøkkelord er utslipp, kjemikaliebruk og dialog med lokalsamfunn.

Besøk på Berglaboratoriet ved NTNU og SINTEF inngår også i programmet.

Powered by Labrador CMS