Motorsportsutøvere Fredric Aasbø med crew og biler.
Motorsportsutøvere Fredric Aasbø med crew og biler.

Scania sponser drifter

Norsk Scania har inngått en samarbeidsavtale med en av Norges mest fremadstormende og interessante motorsportsutøvere, Fredric Aasbø. Fredric konkurrerer i motorsportsgrenen «drifting».

Drifting er verdens raskest voksende motorsport, og kort fortalt er alle høydepunktene fra tradisjonell bilsport her satt sammen til en spektakulær pakke. Bilene har nærmere 1000 hk og et vanvittig styreutslag, og showet på banen kan best beskrives som høyeksplosivt.

- Synlig for fremtidens mekanikere og sjåfører

 Fredric har de siste årene gjort det stort både i og utenfor Norge.
- Norsk Scania ønsker å støtte oppunder Fredrics satsing her hjemme, og er godt fornøyd med å bli med på laget. Vi ser at dette er en arena som trigger stor interesse hos motorinteresserte i alle aldre. Vi håper at Scanias deltakelse kan være med å bygge oppunder lastebilsjåførens image, vise at bransjen er variert, og ikke minst være synlige for eksisterende og fremtidige serviceteknikere og lastebilsjåfører, sier Marked og kommunikasjonsdirektør i Norsk Scania, John Lauvstad, om samarbeidet med Aasbø.
 
Lastebilen som trekker ekvipasjen er kledd i spenstige farger som matcher Fredrics løpsbil. Med V8-motor på 730 hestekrefter og 3500 Nm håper Fredric og Scania sammen å fange interessen til besøkende publikummere på de ulike eventene der teamet deltar. Scania R730-en skal primært brukes til å frakte utstyr for teamets Speedhunters Toyota 86-X rundt på sommerturnéen.

En guttedrøm

Fredric ser frem mot kommende sesong, med Scania på laget:

- Dette er et utrolig spennende samarbeid som jeg er svært stolt av å få være en del av. Vi har de siste årene kjørt billøp i Japan, Midtøsten, Europa og USA, og jeg har sett mange imponerende lastebilsett, på racerbaner verden rundt. Derfor er det en guttedrøm som går i oppfyllelse når vi har den råeste lastebilen av dem alle: Scania R730, sier den sponsede drifteren.

Forsiden nå