NLF har utarbeidet en digital velgerguide som gir svar på mange samferdselsrelaterte spørsmål.
NLF har utarbeidet en digital velgerguide som gir svar på mange samferdselsrelaterte spørsmål. (Illustrasjon: Rita Caspersen)

Transportnæringens velgerguide

Se hva de forskjellige partiene vil gjøre med norsk transporthverdag hvis de kommer til makten i Norge.

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har lagt store ressurser i å samle de forskjellige partienes samferdselsrelaterte synspunkter i en oversiktlig og tydelig digital velgerguide, opplyses det i en pressemelding. Nå lanseres resultatet som skal gjøre det lettere for transportinteresserte å velge riktig den 11. september.

Enklere tilgang

Det kan være vanskelig å holde oversikten over de forskjellige politiske partienes standpunkter i samferdsels- og transportrelaterte temaer.

Samtidig er dette politikk som påvirker alle sjåfører på en eller annen måte, gjennom veiutbygging og bompengefinansiering samt arbeidsforhold og trafikksikkerhet. 

- Vi bestemte oss tidlig for å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe publikum også ved årets valg, sier adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.

Han er stolt over å kunne presentere NLFs Velgerguide; et digitalt verktøy som raskt og enkelt gir deg tilgang til partienes synspunkter i forskjellige transportrelaterte spørsmål.

Alle støtter forhåndsbetaling

En av fordelene med NLFs Velgerguide, er at det blir lettere å identifisere likheter og motsetninger som finnes på tvers av partiene.

- Gjennom dette verktøyet kan du blant annet se at samtlige politiske partier støtter innførsel av kredittkort eller bankgaranti tilknyttet Autopass-avtalene, for å garantere innbetaling av bompenger fra utenlandske transportører, sier Mo.

Forsiden nå