SYDVARANGER: Det har vært stille i Sydvaranger siden november 2015.

I dag kommer Sydvaranger-planene

Svensk gruvegigant står klar til å blåse nytt liv i Sydvaranger med hundrevis av ansatte.

Publisert

I fjor ble det klart at svenske Grangex kjøpte hele Sydvaranger Mining AS for 33 millioner dollar. Selgende part var OMF Fund II H Ltd (Orion).

I dag skal ledelsen i Grangex snakke på en pressekonferanse om planene videre, men i en melding som sendes ut i forkant, er det liten tvil om at det skal investeres store summer for å få malmproduksjonen i gang igjen i Sydvaranger ved Kirkenes.

Tredje størst i Europa

«Det svenske gruveutviklingsselskapet Grangex har kjøpt historiske Sydvaranger og planlegger å investere flere milliarder kroner i utvinning av jernmalm. Den økende etterspørselen og prisene på jernmalm har gjort denne satsningen svært attraktiv igjen. Sydvaranger er Norges største og mest kjente gruveanlegg og tredje størst i Europa», skriver selskapet i pressemeldingen som er sendt ut fra Geelmuyden Kise.

Det rapporteres videre:

KONKURS: Sydvaranger var en gedigen konkurs da den kom i 2015. Nå ser det endelig ut til at det blir virksomhet i gruva igjen.

- Når Sydvaranger blir 100 prosent operasjonell, forventes det å skape hele 450 nye arbeidsplasser, og dette vil markere en betydelig oppblomstring i grensekommunen til Russland. Grangex omtaler jernmalmen som utvinnes i Sydvaranger som «verdens beste» når man skal gjennomføre «den grønne stålrevolusjonen».

Åpent møte

På pressekonferansen kommer daglig leder Christer Lindqvist fra Grangex til å være på plass, for å dele detaljer om selskapets videre planer. Han vil snakke om mineral-strategier og forventninger til gjenåpningen av driften i den gigantiske gruven i Finnmark.

Det opplyses i meldingen at pressemøtet som holdes på «Trekanten» er åpent for presse, investorer og andre interessenter som ønsker å lære mer om denne spennende satsningen innen norsk gruveindustri. Adressen er Pilestredet 24 i Oslo sentrum, og møtet begynner 14.30. Pressemøtet streames også direkte.

 

Powered by Labrador CMS