Vinner av Natursteinprisen 2019 Jon Suleng (i midten), Palmer Gotheim Skiferbrudd AS, fikk overrakt prisen fra Petter Bye (t.h.), Oppdal Sten AS, og Thor-Anders Lundh Håkestad.

Vinner av Natursteinprisen 2019

Begynte å produsere byggeråstoff av «skrotskifer».

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Norsk Bergindustris natursteinkomité vurderte også i år flere gode kandidater før bransjeforeningens høstmøte. Som tidligere år ble vinner av natursteinprisen offentliggjort under festmiddagen, og Natursteinprisen 2019 gikk til Jon Suleng fra Palmer Gotheim Skiferbrudd AS.

I sin begrunnelse for valg av vinner uttrykte komiteen følgende:

«Palmer Gotheim skiferbrudd, under ledelse og prosjektgjennomføring ved Jon Suleng, var blant de første til å forsøke å finne nye bruksområder for materialer som i alle tider har vært ansett som overskuddsmasser da de i samarbeid med andre bransjeaktører og Sintef begynte å produsere byggeråstoff av «skrotskifer». Økt ressursutnyttelse er blant bergindustriens viktigste utfordringer i årene som kommer, og Palmer Gotheim har vist at det er mulig å skape nye, salgbare produkter av overskuddsmasser. Det er lønnsomt, miljøvennlig og innovativt.

Det var i år fjerde gangen natursteinprisen ble delt ut. Prisen deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein.

Norsk Bergindustris natursteinpris kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller i utlandet.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS