Løren botaniske i Oslo.
Løren botaniske i Oslo.

Nytt boligoppdrag på Løren i Oslo

Veidekke har fått i oppdrag av Obos Nye Hjem AS og Nordr AS å bygge videre i boligprosjektet Løren botaniske i Oslo. Oppdraget innebærer oppføring av to blokker med 91 leiligheter, parkeringskjeller og utomhusarbeider i en totalentreprise verdt ca. 235 millioner kroner.

Publisert

- Det er både gledelig og utfordrende å få tillit til å kunne starte opp og ferdigstille boligene raskere enn først planlagt. Det gir oss selvfølgelig også muligheten til en fin kontinuitet i prosjektet som er et av de store trinnvise boligprosjektene våre her i Oslo. Oppdraget omfatter to av i alt sju bygg, og verdien av hele byggeoppdraget Løren botaniske utgjør nær en milliard kroner ekskl. mva. for oss i Veidekke, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Dette er en ny bestilling på det påbegynte boligprosjektet Løren botaniske. De to byggene på sju etasjer blir liggende inntil et gårdsrom med store grønne og dyrkbare uteområder med drivhus og nyttevekster som beboerne kan høste bær og frukt fra. De fleste byggene vil også få takterrasser med møblerte oppholdsarealer og mulighet for dyrking av for eksempel urter og grønnsaker. Når alt står ferdig vil hele prosjektet Løren Botaniske bestå av om lag 385 leiligheter i sju frittstående bygg, en barnehage og noen næringslokaler.

- Løren botaniske har helt fra starten av blitt veldig godt mottatt av OBOS-medlemmene. Det er spesielt gledelig at så mange har fått mulighet til å kjøpe egen bolig her ved å benytte seg av Bostart og Deleie, ordninger som gjør det mulig for flere å kjøpe egen bolig. Salget har gått veldig bra, dermed kan også byggingen settes i gang tidligere enn planlagt, sier konserndirektør Arne Baumann i OBOS.

- Løren botaniske blir en viktig del av den grønne transformasjonen Nordr har bidratt til på Løren og BREEAM-sertifiseringen gjør at vi kan dokumentere at vi leverer bærekraftige prosjekter, sier administrerende direktør i Nordr, Pål Aglen

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass. Byggearbeidene settes i gang umiddelbart med planlagt ferdigstillelse sommer 2023.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2021.

Powered by Labrador CMS