Veidekke skal bygge nytt P-hus på Stavanger lufthavn

Blir mer brannsikkert enn det som brant i januar 2020.

Publisert

Veidekke har vunnet konkurransen og skrevet kontrakt med Avinor om å gjenoppbygge parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola, etter brannen for snart to år siden. Oppdraget er en totalentreprise verdt 360 millioner kroner.

Det nye parkeringshuset blir på fem etasjer og det får plass til ca. 2300 biler, akkurat som det forrige P-huset som ble rammet av den omfattende brannen i januar 2020. Men i motsetning til det forrige, blir det nye delt i to brannseksjoner og fullsprinklet, noe som gjør dette til et av Norges mest brannsikre parkeringshus.

- Veidekke er glade og stolte over å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget der vi ble vurdert som best både på pris og kvalitet. Vi takker så mye for tilliten, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet sammen med Avinor og Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg, sier distriktsleder Frode Friestad i Veidekke Bygg Stavanger.

Det gamle parkeringshuset rives i disse dager, og Veidekke starter opp byggearbeidene i januar. Planlagt ferdigstillelse er mai 2023, med åpning i juni 2023.

Powered by Labrador CMS