Veidekke skal bygge undervisnings-bygg i Oslo

AVA Eiendom og Veidekke har skrevet kontrakt om å oppføre et miljøsertifisert undervisningsbygg som skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo sentrum. Oppdraget er en samspillsentreprise verdt 407 millioner kroner.

Publisert

- Vi takker så mye for oppdraget og for fornyet tillit. Dette gir oss muligheten til å videreføre det gode samarbeidet med AVA Eiendom fra prosjektet på Karl Johans gate 14. Det få bygge gode lokaler for utdanning og kompetanse er viktig for samfunnet og noe vi setter stor pris på å få utføre. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet og ikke minst byggearbeidene om et halvt års tid, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Kirkegata 23-25 ligger midt i Oslo sentrum og blir et krevende prosjekt med tanke på logistikk og grunnforhold. Når prosjektet står ferdig vil det betjene 3000 daglige brukere. Prosjektet gjennomføres i tett samspill mellom Veidekke, AVA Eiendom og Høyskolen Kristiania.

- Vi gleder oss til oppføringen av et nytt kvalitetsbygg i Oslo sentrum. Nybygget i Kirkegata 23-25 vil bli en fantastisk eiendom og en motor i byutviklingen i Kvadraturen. Vi legger høye miljøambisjoner inn i prosjektet og bygget skal sertifiseres som Breeam Excellent. For oss i AVA Eiendom er det ekstra hyggelig at vi igjen skal jobbe sammen med Veidekke i et nytt, spennende prosjekt, sier daglig leder Arne Vannebo i AVA Eiendom.

- Det er unikt med et nytt høyskolebygg i Kvadraturen. Vi ser fram til å flytte inn i et topp moderne undervisningsbygg. Bygget vil komplettere vår eiendomsmasse i Campus Oslo og bli et viktig bidrag på veien mot å bli et arbeidslivsuniversitet, sier finans- og økonomidirektør Pål Nakken ved Høyskolen Kristiania.

Samspillsfasen er godt i gang, og planlagt byggestart er årsskiftet 2021/22. Høyskolen Kristiania skal flytte inn i bygget i mai 2024 og vil ta imot studenter i det nye bygget fra studiestart i august 2024.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2021.

Powered by Labrador CMS