Heidi Wolden (t.v.), slutter som konsernsjef Kruse Smith. Sissel Leire, styreleder Kruse Smith, er takknemlig for Woldens innsats de nær tre årene hun har ledet konsernet.

Konsernsjefen i Kruse Smith slutter

Konsernsjef Heidi Wolden i Kruse Smith har opplyst til styret at hun ønsker å fratre sin stilling. Jon Syrtveit konstitueres som konsernsjef.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Heidi Wolden slutter i Kruse Smith for å bli administrerende direktør i ferje- og hurtigbåtrederiet Norled i Stavanger.

Wolden har sin siste arbeidsdag som konsernsjef i Kruse Smith mandag 9. mars. Jon Syrtveit, direktør for region Syd i selskapet, konstitueres da som konsernsjef. Wolden har vært konsernsjef siden juni 2017 og «står i en periode til selskapets disposisjon», melder konsernet i en nyhetsmelding.

- Heidi Wolden har stått i spissen for en langvarig og omfattende omstilling av selskapet knyttet til digitalisering, miljø og risikoforståelse, samtidig som det er iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten. Vi er takknemlig for hennes store innsats de nesten tre årene hun har ledet konsernet, sier styreleder Sissel Leire.

Styret i selskapet har nedsatt et ansettelsesutvalg som har startet arbeidet med å finne Woldens etterfølger.

Jon Syrtveit, direktør for region Syd i Kruse Smith konstitueres som konsernsjef 9. mars 2020.- Jon har stor bransjekunnskap og kompetanse, og kjenner selskapet gjennom å ha vært en sentral leder i mange år, sier styreleder Sissel Leire.

- Muligheten ble for fristende

- Jeg hadde sett for meg en lengre tidshorisont for lederjobben i Kruse. Men muligheten til å få lede et pioner-selskap for det grønne skiftet innen maritim næring, ble for fristende. Samtidig er jeg stolt over å ha vært med å legge et godt fundament for at Kruse Smith skal være et lønnsomt og familieeid selskap i fremtiden, sier Wolden i meldingen.

I desember offentliggjorde konsernet at det var inngått avtale om salg av datterselskapet Kruse Smith Eiendom til Solon Eiendom. Etter nyttår startet konsernet også et omfattende omstillings- og spareprogram der målet er å redusere faste kostnader med 64 millioner kroner. Dette arbeidet vil pågå for fullt under Syrtveits ledelse.

- Jon Syrtveit har stor bransjekunnskap og kompetanse, og kjenner selskapet gjennom å ha vært en sentral leder i mange år. Det pågående arbeidet med kostnadsreduksjoner og nedbemanning vil nå bli ført i mål under ledelse av Jon, som har hatt en sentral plass i styringsgruppa helt fra vi startet prosessen, sier Leire.

Powered by Labrador CMS