E16 Lunnertunnelen stenges ut året

Oppgradering av det elektriske utstyret i den 3,8 km lange Lunnertunnelen, på hovedfartsåren E16 på Hadeland, fører til helstengt tunnel i ca. tre måneder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Statens vegvesen skal skifte ut deler av det elektriske utstyret i Lunnertunnelen på E16 vest for Gardermoen i Lunner kommune (Viken).

Fem bedrifter har kommet med tilbud på jobben, og om ikke lenge skal Vegvesenet tilby den til en av de fem. Deretter følger en ti dagers klagefrist, før kontrakten eventuelt kan signeres.

- Arbeidet i tunnelen begynner så raskt som mulig deretter. Det er realistisk at arbeidet starter i begynnelsen av oktober. Tunnelen vil være helt stengt for trafikk under arbeidsperioden. Vi satser på at jobben skal ta ca. tre måneder. Det vil si at den skal være ferdig tidlig i januar, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen.

- Vi gjør alt vi kan for at arbeidet skal gå så raskt som mulig. Vi har forståelse for at dette berører mange trafikanter.

Statens vegvesen vil komme tilbake med en detaljert og omfattende stenge- og omkjøringsplan for Lunnertunnelen når dette er klart, og det loves god skilting.

Powered by Labrador CMS