Frustrerte lastebilsjåfører

Over 3000 lastebiler står parkert på en flyplass utenfor Dover i England etter at grensen til Frankrike ble stengt sist helg.
Over 3000 lastebiler står parkert på en flyplass utenfor Dover i England etter at grensen til Frankrike ble stengt sist helg.

Lastebilkaos på grensen

Etter at Frankrike stoppet all trafikk til og fra England er et enormt antall lastebiler strandet på begge sider av grensen.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av sist helg innførte en rekke land, inkludert Norge, reiseforbud til og fra England. Dette fører til katastrofe for lastebilsjåfører som enten er strandet i England eller i Frankrike.

Mange av sjåførene har ferske varer i lasten som de nå frykter vil bli dårlig før de får passere grensen. I tillegg er det mange førere som ikke vil reise fra Frankrike til Storbritannia i frykt for at de ikke vil få reise tilbake.

Det varsles nå at Frankrike vil lette på restriksjonene, men at sjåførene må ha en negativ covid-19-test for å få passere. Bare det å organisere slike tester for sjåfører som står i kø langs motorveiene, vil være et mareritt. Det stilles også spørsmål om hva de skal gjøre dersom de får en positiv test. Hvor skal de selvisoleres og hvor skal de benytte toaletter?

Utenfor Dover er over 3000 lastebiler samlet på en flyplass, uten tilgang på butikker, skikkelige toalett- eller dusjmuligheter. I en av hangarene er det et covid-19-testsenter, og det stilles spørsmål om dette er grunnen til at de er blitt bedt om å reise til denne flyplassen. Det vil ihvertfall gjøre det enklere å få testet seg, for å få en dokumentasjon slik at de kan komme seg tilbake til ande land i Europa.

Det har de siste ukene vært lange køer på grenseovergangen mellom England og Frankrike.
Det har de siste ukene vært lange køer på grenseovergangen mellom England og Frankrike.

Om morgenen på lille julaften protesterte mange av de frustrerte førerne i Dover. De har et sterkt ønske om å reise hjem til julefeiring med familie.

Det har den siste tiden vært økende kø på grensen mellom landene da mange selskaper har økt lagerbeholdningene i påvente av Brexit og hva som vil skje på grensen. Det har derfor ikke vært uvanlig med bortimot 10-timers ventetid og lange køer for å passere grensene mellom de to landene.

Powered by Labrador CMS