Gasum og Feiring Bruk har i samarbeid åpnet en ny stasjon for biogass ved Feiring Bruk på Lørenskog.

Biogass åpnet hos Feiring

Offisiell åpning er først i januar, men alle attester og testfyllinger er gjennomført og godkjent. Noe som vil si at biogasslastebiler allerede nå kan fylle biogass ved Feiring Bruk sin avdeling på Lørenskog.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fyllestasjon er døgnåpen, man trenger kort fra Gasum og tilgang hos Feiring for å kunne benytte anlegget. Stasjonen ligger inne på området til Feiring Bruk, ta til venstre før vekta, forbi bingene til privatkunder og videre opp bakken så finner du fyllestasjonen til høyre.

Det ble tidligere i år kjent at Feiring og Gasum inngikk et samarbeid for å kunne levere biogass til Feiring sine kunder på Lørenskog. Sammen håper de å kunne bidra til å redusere utslippene i anleggsvirksomheten. Bruk av fornybar biogass innen transport kan redusere klimagassutslippene med opptil 90 % gjennom drivstoffets livssyklus, sammenlignet med fossile drivstoff, og gir nesten ingen lokale utslipp av for eksempel partikler og NOx.

Biogass er kanskje den grønneste formen for energi i den typen transport som går ut fra anlegget på Lørenskog, sier Margrethe Ollendorff, konsernleder i Feiring AS.

Vi føler et visst ansvar for produktene våre når de forsvinner ut porten, også med tanke på miljø og klima. Så langt er biogass kanskje den grønneste formen for energi for den typen transport vi snakker om her, og siden kundene uansett kjører hit for å laste, tenkte vi det kunne være lurt å gi dem muligheten til å tanke samtidig, sier Margrethe Ollendorff, konsernleder i Feiring AS.

Plasseringen av denne fyllestasjonen dekker et stort behov og dette er et stort skritt mot å gjøre gass tilgjengelig for enda flere, sier Jogeir Munkeby, Business Development Manager i Gasum. Gasum har for øyeblikket over 22 gassfyllestasjoner på Østlandet, og selskapet jobber aktivt for å utvide stasjonsnettverket i Norge for å dekke den stadig voksende etterspørselen etter gass.

Powered by Labrador CMS