Daimler AG skiller ut lastebildelen av konsernet

- Rett beslutning til rett tid, sier Bernd Pischetsrieder, styreleder i «the Supervisory Board» i Daimler AG.

Publisert

På et ekstraordinært eiermøte i Daimler AG i dag, ble det bestemt at Daimler Truck skal skilles ut fra resten av konsernet ved slutten av året.

Daimler Truck Holding AG blir børsnotert i Frankfurt, og dagens aksjeeiere vil ha aksjer i både det nye nyttekjøretøykonsernet og det opprinnelige konsernet, Daimler AG. De tildeles 65 prosent av aksjene i det nye selskapet. Daimler AG skal eie de resterende 35 prosentene. Fem prosent av disse skal overføres til Daimler PensionTrust e.V.

Daimler AG skal for øvrig skifte navn til Mercedes-Benz Group AG 1. februar 2022 for å tydeliggjøre den videre satsingen på varebiler og personbiler under merkene Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach og Mercedes-EQ.

- Dette er rett beslutning til rett tid. Daimler Truck og Mercedes-Benz vil være bedre i stand til å mestre forandringene i industrien med full frihet og uavhengig lederstruktur. Ved å skille ut Daimler Truck sikter vi mot å gi økt verdi for våre eiere og fullt ut utnytte vårt potensial, sier Bernd Pischetsrieder, styreleder i «the Supervisory Board» i Daimler AG.

Powered by Labrador CMS