RASK RYDDING: Oppryddingen etter skredet på E16 Nærøydalen mandag har gått raskere enn forutsett, og Statens vegvesen åpnet ett kjørefelt alt klokken 12.00 i dag.

Har åpnet ett kjørefelt etter ras på E16 i Nærøydalen

Det er trafikkdirigering forbi skredstedet i det ene åpne feltet.

Publisert

Det var mandag ettermiddag at et stort skred stengte veibanen på E16 ved Hylland i Nærøydalen i Vestland fylke.

Oppryddingsarbeid pågikk gjennom tirsdagen. 

Tar forbehold om skader

– Vi sa da at ny vurdering om åpning skulle komme i ettermiddag. Nå er vi glade for å kunne melde at oppryddingen er kommet så langt at vi kan åpne ett kjørefelt alt fra klokken 12.00 i dag, sier byggeleder Gaute Sekse i Statens vegvesen.

HAR ARBEIDET RASKT: Når er det åpnet ett felt med trafikkdirigering her, etter at det er arbeidet intensivt tirsdag og onsdag med å fjerne masser på europaveien.

Han understreker at selv om ett kjørefelt nå er åpnet, så tek Vegvesenet forbehold om at det kan være skader på veibanen som fortsatt ikke er avdekket.

Det er trafikkdirigering forbi skredstedet, og Sekse understreker at det er viktig at alle trafikanter følger denne.

– Ikke ha det travelt, vær med og ta ansvar for sikkerheten

– Som veieier er vi selvsagt glade for å kunne åpne ett felt på øst/vest-forbindelsen E16 alt nå, tidligere enn først forespeilet. Som ansvarlig veieier, er det også viktig å understreke at dette skjer etter grundige vurderinger, i samråd med geolog, om at det er trygt, legger Sekse til.

– For at sikkerheten fortsatt skal være ivaretatt, er det viktig at alle trafikanter kjører trygt og trafikksikkert og holder sin plass i køen. Ikke ha det travelt. Det er viktigere å komme trygt frem enn fort frem, sier han.

Følg med på 175.no for oppdatert trafikkinformasjon fra Vegtrafikksentralen.

Powered by Labrador CMS