Har kjøpt konkursboet etter NDS Group

Den nye eieren har mål om å bli en ledende aktør på det norske markedet for bildeler.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Autoparts United Nordic, som eies av sveitsiske Autoparts United, har kjøpt konkursboet etter NDS Group. 

– Teamet vårt og rådgivere har jobbet utrettelig med fagfolk for konkursboet og banken for å få alle formalitetene på plass og sikre best mulig grunnlag for fortsatt drift og en rask omstilling, sier styreleder Markus Hakala i Autoparts United Nordic i en pressemelding.

– Målet vårt er å snu rundt på virksomheten og gjøre Autoparts United Nordic til en ledende aktør på det norske markedet for bildeler, sier Hakala videre.

AutoMester-kjeden

Den nye eieren overtar også kjedekonseptet AutoMester.

– Vi kan nå legge bak oss en krevende periode med usikkerhet og leveranseutfordringer. Vi blir del av et svært solid lag, og står på mange måter i en mer gunstig situasjon enn før problemene i NDS Group begynte å komme til syne, sier Katrine Køste, kjedeleder i AutoMester.

Ifølge Køste er Autoparts United en meget sterk europeisk aktør i ettermarkedet, både på innkjøpssiden, men også som grossist.

– Gruppen har også en rekke solide samarbeidspartnere, og benytter mange av de samme leverandørene som våre kjedemedlemmer har gode erfaringer med. Det gir en stabilitet som sett i lys av de siste måneders utfordringer vil bety svært mye for oss. Det er grunn til å understreke betydningen av at vi får en eier med stor bransjeerfaring, som gjennom sine samlede ressurser kan gi oss økt slagkraft og skape ny dynamikk i den norske konkurransen, sier Katrine Køste.

Hun berømmer samtidig AutoMester-verkstedene, som har utvist både lojalitet og tålmodighet gjennom en urolig tid.

– Bare noen ganske få medlemmer har gått ut av kjeden, til tross for vanskelighetene vi har møtt. Det forteller noe om samholdet i AutoMester-familien. Nå ser vi frem til å videreutvikle konseptet vårt, styrke kjedemedlemmene i den lokale konkurransen og gjerne øke antall tilsluttede verksteder, sier hun.

Powered by Labrador CMS