Kroppanbrua på E6 i Trondheim.

Innsnevring på E6-bru frem til desember

Nå starter et stort vedlikeholdsarbeid på Kroppanbrua på E6 over Nidelva i Trondheim. Det blir nedsatt hastighet og innsnevring av veibanen frem til desember 2021.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I neste uke starter vedlikeholdsarbeid på Kroppan østre på E6 i Trondheim. Arbeidet vil pågå helt til desember 2021.

Arbeidet påvirker nordgående trafikk

Det blir nedsatt fart og reduksjon av antall kjørefelt mens arbeidet pågår. Høyre kjørefelt i nordgående kjøreretning stenges, og hastigheten settes ned til 70 km/t i de to gjenværende kjørefeltene.

Trafikantene må regne med noe kø i hele anleggsperioden, og særlig i rushtiden. Det kan også bli nødvendig med kortvarig stenging av veien nattetid.

Kroppan østre

  • Kroppan østre er bygd i 1975, som spennarmert kassebru med 11 spenn.
  • Total lengde er 402,5 meter, og total bredde er 13,3 meter.
  • Kroppan vestre ligger parallelt med Kroppan østre.

Det er kun nordgående trafikk på E6 som blir påvirket av vedlikeholdsarbeidet. Sørgående trafikk over Kroppan vestre vil gå som normalt.

Bytter ut kantdrager, rekkverk og fuge

Statens vegvesen ber sjåførene om å ta hensyn til sine medtrafikanter og anleggsarbeiderne på brua.

- Vi skjønner at dette er ugunstig for bilistene, men vi renoverer brua for å øke sikkerheten for trafikantene. Det som skal gjøres er å bygge opp en ny kantdrager med nytt rekkverk på østre side av brua. Det skal også skiftes fuge på nordsida av brua, sier prosjektleder Trine Våbenø i Statens vegvesen.

Kroppanbrua østre ble bygd i 1975.

- Ved å renovere eldre bruer, kan vi forlenge levetida med rundt 30 år. Lar vi brua forfalle, må vi bygge nytt. Det er naturligvis mye dyrere, og dårlig samfunnsøkonomi. Vi håper de som kjører E6 nordover gjennom Trondheim er tålmodige, sier Trine Våbenø.

I den perioden hvor fugen på nordsida av brua skal byttes, vil hastigheten reduseres til 50 km/t. Dette arbeidet vil i hovedsak bli gjort om natten mellom klokka 22.00 og 06.00. Vegtrafikksentralen vil informere om nøyaktig tidsrom for dette arbeidet.

Det er BMO Entreprenør AS som skal utføre arbeidet på Kroppanbrua på oppdrag for Statens vegvesen. Kontakten er på 18,5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS