Nederlandske Broshuis B.V. skal levere 466 semitrailere til det amerikanske forsvaret. De trekkes av Oshkosh-trekkvogner.
Nederlandske Broshuis B.V. skal levere 466 semitrailere til det amerikanske forsvaret. De trekkes av Oshkosh-trekkvogner.

Kjøpte 466 semitrailere

Pris: Over 2,5 milliarder kroner.

Publisert

Sist uke signerte det amerikanske forsvarsdepartementet en kontrakt på 466 stridsvogntransportører fra Broshuis BV. Det familieeide selskapet, lokalisert i Kampen, Nederland, skal levere de mange Enhanced Heavy Equipment Transporter System-ene (EHET) i løpet av de neste fem årene.

EHET-ene er 8-akslede PL2 pendelaksel semitrailere for transport av stridsvogner og annet tungt utstyr. Kontrakten har en verdi på USD 263,2 millioner, altså over 2,5 milliarder kroner. Broshuis BV skal utføre kontrakten i samarbeid med sin amerikanske partner Oshkosh Defence.

Den amerikanske hæren har tidligere kjøpt 170 Heavy Equipment Transporter (HET) semitrailere, fra Broshuis BV.

- Anbudsprosessen for EHET startet tilbake i 2018, selv før HET-ordren ble tildelt. Den amerikanske hæren var på utkikk etter en løsning for å transportere stridsvogner og annet tungt utstyr. Under testingen av Broshuis HET-tilhengerprototypene ble det funnet at lastekapasiteten oppfyller de høyere kravene til EHET-programmet. Disse testresultatene, den høye produktkvaliteten og tjenestene som ble levert fikk den amerikanske hæren til å velge Broshuis og Oshkosh igjen, skriver Broshuis i en nyhetsmelding.

- Denne nye ordren bekrefter for oss at investeringen i kvalitet og tilleggsfunksjonalitet er verdsatt av den amerikanske hæren. De siste årene har vi også levert PL2-teknologien til mange sivile kunder, sier Pieter-Bas Broshuis, eier og administrerende direktør i Broshuis BV.

Om Broshuis BV

Broshuis BV ble grunnlagt i 1885 og leverer transportutstyr som brukes innen landbruk, bygg, infrastruktur, vindenergi, forsvar og containertransport.

Alle produktene produseres i Kampen, Nederland på deres eget 100.000 m² store produksjonssted.

Powered by Labrador CMS