GUMMI: Det nye dekket har en ny gummiblanding som både bedrer fleksibiliteten i kulde og reduserer rullemotstanden.

Lanserer Conti VikingContact 8

8. GENERASJON: Continental oppgraderer Norges-dekket Continental Viking Contact til den 8. generasjonen.

Publisert

Conti VikingContact bærer arven etter Vikings dekkproduksjon i Askim og er en av Norges mest populære vinterdekk. Nå kommer den i en ny utgave som skal ha enda bedre egenskaper.

Under utviklingen har Continental hatt fokus på å trygge kjøreegenskapene for de harde nordiske vintrene, økt komfort og lavere rullemotstand, noe som er viktig for det økende antallet elbiler i de nordiske markedene. Den nye VikingContact 8 er utviklet for både konvensjonelle og elektrisk biler, SUV’er og hybrider.

Egenskaper

Det retningsbestemte mønsteret med symmetriske riller drenerer raskt vann og slaps, mens gripekantene på blokkene graver seg godt inn i snøen. Når du svinger på våte og tørre veier, stabiliserer dekkets 3D-seiper og broer mellom de enkelte blokkene slitebanen, og holder den åpen for rask vanndrenering som bidrar til en trygg kjøreopplevelse, heter det i meldingen fra produsenten.

Continental VikingContact 8

Continental VikingContact 8 har også en ny gummiblanding som sikrer maksimal fleksibilitet selv ved de laveste temperaturene, noe som også er med på å redusere rullemotstanden. Takket være grundig forskning har Continental også produsert dekket med materialer som reduserer den indre friksjonen mellom de ulike komponentene i dekket, noe som bidrar ytterligere til lavere rullemotstand. Resultatet er lavere drivstofforbruk og lengre rekkevidde for elbiler.

Dekkets sammensetning reduserer også veistøy betraktelig, noe som merkes både for de inne i bilen og de utenfor. Når det kommer til støy har VikingContact 8 den beste A-klassifiseringen på EU-etiketten, og når det kommer til rullemotstand har dekket enten A- eller B-klassifisering avhengig av dimensjonen på dekket, mens verdien er D for bremselengde på vått underlag. I tillegg har Continental VikingContact 8 issymbolet på EU-merket for sine trygge kjøreegenskaper på nordiske vinterveier.

107 dimensjoner vil være tilgjengelig fra salgsstart, noe som gjør at Continental VikingContact 8 vil være tilgjengelig for de fleste kjøretøy fra kompakt- til luksussegmentet.

Powered by Labrador CMS