SPANSK: Gunnar Moum har flere hengere fra spanske Sür. Nå blir han medeier i TTS Norway som skal selge hengerne i Norge.

Satser på spanjol

OSLO: Nystartede TTS Norway AS skal importere og selge skap og hengere fra spanske Sür.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bak det nystartede firmaet står Leif Røvik som skal drive selskapet sammen med lastebileier Gunnar Moum og Øystein Müller som blant annet driver Jonstad Auto i Alvdal.

Sür er en skapprodusent som leverer 1800 bygg i året. Dette spenner fra påbygg til 3,5 tonns varebilchassis til semitraller. Fabrikken ligger i Valencia på den spanske østkysten. De har holdt det gående i mange tiår, og i Danmark og Sverige har det vært forhandlere i mange år. I Norge har det også gått noen traller fra den spanske fabrikken. Gunnar Moum har noen hengere i sin park, og tilbake på 80-tallet hadde også Sties Termotransport påbygg derfra.

Mye spesial

OPPSTART: Leif Røvik er en av tre eiere i nystartede TTS Norway, og er den som skal selge Sür-påbyggene i Norge.

- Sür leverer alt innen kjøl- og frys. En veldig stor andel av det som produseres ved fabrikken, er påbygg med spesielle tilpasninger for kundene, sier Leif Røvik. Et av produktene de har i sin portefølje, og som er etterspurt i det norske markedet for tiden, er semitraller som kan løftes på tog.

Et av de største eksportmarkedene for Sür er Holland. Hengerne og skapene bygges helt ferdig på den spanske fabrikken med kjølemaskin og alt annet tilbehør som kunden vil ha.

Hårete mål

TTS Norway leier kontorlokaler hos Rich. Steen i Oslo. Det er Scala som vil være hovedservicepunkt for Sür i Norge, i tillegg til at enkelte ting vil bli gjort hos Rich. Steen.

- Vi håper og har ambisjoner om å selge et sted mellom 30 og 50 enheter nå det første året. Det vil ta litt tid å innarbeide et nytt merke på det norske markedet, sier Leif Røvik. Han håper at de første norsksolgte Sür-hengerne vil bli levert i månedsskiftet august/september til kundene.

Leif Røvik kjenner Sür-påbyggene helt tilbake til tiden han selv kjørte ned over Europa. Han mener kvaliteten på produktene er god, og er ikke redd for å tilby det til sine norske kunder.

Kjøp og salg

Ved siden av salg av påbygg fra Sür skal Leif Røvik også drive litt med kjøp og salg av brukte lastebiler og hengere. Etter mange år som bruktbilselger hos Volvo klarer han ikke å gi helt slipp på bilene.

Powered by Labrador CMS