SPESIALPRODUKTER: Ett av kjøretøyene fra Magirus er denne flyplassbrannbilen med betegnelsen Dragon 6x6.

Selger Magirus

RYDDER: Iveco rydder i rekkene og overfører eierskapet av Magirus til Mutares, et investeringsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Iveco Group har inngått en avtale med Mutares for overføring av eierskapet av Magirus. Mutares er et investeringsselskap som fokuserer på selskaper som har havnet i en spesiell situasjon. Selskapene kunngjorde i dag at de har signert en endelig avtale for overføring av eierskapet til Magirus GmbH og tilknyttede selskaper innenfor brannslukning. 

Magirus produserer og selger brannslukningskjøretøy og -utstyr og sysselsetter mer enn 1,300 ansatte i Tyskland, Italia, Frankrike og Østerrike. I 2023 utgjorde Magirus omtrent 2 % av Iveco Gruppens inntekter og hadde et justert EBIT-tap på €35 millioner.

Forutsatt nødvendige godkjenninger fra konkurransemyndighetene, forventes transaksjonen å bli fullført senest i januar 2025. Som et resultat av denne transaksjonen vil Ivecos resultater for 2024 få en negativt påvirkning på omtrent €115 millioner i første kvartal. 

Denne transaksjonen vil gi Magirus full uavhengighet fra Iveco og gi selskapet en mulighet å planlegge sin egen fremtid innenfor brannslukningsutstyr. Med nytt eierskap vil Magirus ha en mer fleksibel og smidig hverdag for å fange muligheter for en fornyet, stabil og sunn fremtid. Dette innleder et nytt kapittel i merkevarens langvarige historie, som gjør det mulig å konkurrere enda mer effektivt i sitt unike marked.

HISTORIE: Salskapet har en lang historie innenfor brannberedskap. Her fra Magirus museet i Ulm

Mutares er et børsnotert private equity-selskap med kontorer i München (HQ), Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, London, Madrid, Milano, Paris, Shanghai, Stockholm, Wien og Warszawa, som anskaffer mellomstore selskaper i spesielle situasjoner som har et betydelig forbedringspotensial.

Siden 1864 har Magirus stått for en kombinasjon av innovasjon og tradisjon – som tjener brannmenn over hele verden. Med et omfattende utvalg av moderne og pålitelige brannslukningskjøretøy, svingbare stiger, rednings- og logistikk-kjøretøy, spesialløsninger, pumper og bærbare pumper, er Magirus en av de største og mest teknologisk avanserte leverandørene av brann- og katastrofebekjempelsesteknologi i verden. Virksomheten fortsetter som vanlig, inkludert tjenester og støtte, med fullt fokus på ansatte, kunder og partnere.

Powered by Labrador CMS