E6 Stavåbrua i Rennebu skal inspiseres i tre timer onsdag 8. september. Utenom disse timene, er det manuell dirigering over brua med redusert bæreevne, nesten 100 meter over elva.

Stenger E6

Onsdag blir en kort strekning av E6 rett og slett stengt i flere timer for å kunne inspisere ei bru. Det blir det kø av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Onsdag 8. september blir E6 over Stavåbrua i Rennebu (Trøndelag) stengt i flere omganger.

Veien blir stengt for trafikk i en time om gangen, fra kl. 10, kl. 13 og kl. 18.

På tidspunktene med mest trafikk til og fra skole og arbeid skal brua være åpen for trafikk.

- Vi håper å nå ut med informasjon til trafikantene på forhånd, slik at de som kan har mulighet til å planlegge reisen sin, og slipper å måtte vente en time, sier seksjonsleder Jan Arild Johansen i Statens vegvesen.

- Årsaken til stengningene er at Statens vegvesens mannskap skal gjøre grundige inspeksjoner av brua via brulift. Mens det foregår, kan trafikken ikke kjøre over brua, sier Johansen.

Når veien er stengt, vil det heller ikke være mulig for utrykningskjøretøy å passere.

Fortsatt manuell trafikkdirigering

Utenom stengetidene er det fortsatt kun trafikk i en kjøreretning om gangen over brua. I perioder med mye trafikk, som helgeutfart, vil det bli kø.

Trafikanter må påregne ventetid. Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på www.175.no

Dagens Stavåbru har skader i hovedbæresystemet som reduserer kapasiteten. I høst skal E6-trafikken flyttes over på ny midlertidig bru. Før det kan skje må nye brufundamenter bygges, og det foregår nå i høst.

Midlertidig bru - 99,5 meter over elva

Når arbeidet med fundamentene og pilaren for brua er ferdig, starter monteringen av brua. Hvis alt går etter planen, vil det skje i september. I november er det planlagt å være ferdig med arbeidet, og E6-trafikken kan flyttes over på den nye brua.

Den midlertidige brua bygges rett oppstrøms av dagens Stavåbru. Den er av typen mabey bru og får to kjørefelt. Brua skal monteres på stedet og er kommet til Rennebu fordelt på mer enn 30 vogntoglass. Brua er over 500 tonn i totalvekt.

Total lengde på den midlertidige brua blir 140 meter, og den vil ha ett fritt spenn over elva på 99,5 meter.

- Det er første gang i Norge at vi skal montere en mabey bru på denne størrelsen med ett slikt spenn, så her setter vi norgesrekord, sier prosjektleder Janne Staulen Venes i Statens vegvesen.

Kjørebanebredden vil være 7,35 meter. Totalbredden på brua fra ytterkant til ytterkant vil være 10 meter.

Powered by Labrador CMS