Daglig leder Andre Ludvigsen i Startax Maskin-Teknisk AS var på plass på Vei og Anlegg, blant annet med høykvalitets-lamper fra Nordic Lights.

- Tåler å legges på tørris

LYS OG TILBEHØR: Startax Maskin-Teknisk AS bringer lys til anleggs- og transportbransjen. Lys som tåler MYE!

Publisert Sist oppdatert

Startax Maskin-Teknisk AS har siden 1936 vært importør og grossist på deler, lys og tilbehør til bil, lastebil/buss, maskin og landbrukssektoren. Startax har et spesielt fokus og høy kompetanse på elektriske komponenter.

Grossisten leverer et bredt sortiment innen lys til forhandlere: Ekstralys, arbeidslys, varsellys, markeringslys, hengerlys, baklys, ledlister, «alt» av pærer, tilkoblinger og festebraketter samt DT-verktøy.

På Vei og Anlegg i Lillestrøm, var selskapet på plass med en god del lamper og maskindeler.

Daglig leder Andre Ludvigsen hadde blant annet med et stativ med lamper av merket Nordic Lights.

- Dette er arbeidslys av høy kvalitet for bruk innen anlegg, skogbruk, gruvedrift og jordbruk. De tåler ekstrem kulde, er støv og vanntette, og har lang levetid, sier Ludvigsen og viser en video der en lampe puttes i en nitrogenbeholder i en kuldetest og en annen der en lampe blir overkjørt.

Begge virker etterpå.

- Lyschiper er forskjellige etter at de er produsert. De sorteres ut fra kvalitet. A-chiper er de beste. I Nordic Lights-lamper brukes det bare de beste av A-chipene, sier Ludvigsen.

Deretter viser han oss blendefrie arbeidslamper som lyser opp arbeidsområdet for anleggsmaskiner og brøytebiler, men ikke blender dem som er i nærheten, og fortsetter:

Startax Maskin-Teknisk AS hadde også med seg et ZoneSafe RFID (Radio Frequency Identification)-system på Vei og Anlegg. Med mottaksantenner på anleggsmaskiner gjør systemet av maskinene stopper hvis de kommer for nær en RFID-sender. Disse små senderne kan plasseres slik at de avgrenser områder, eller de kan være festet på personer på en anleggsplass.

- For dem som jobber i områder med mye støv, tåke og for dem som brøyter snø, er også lysenes fargetemperatur veldig viktig. Lamper som har kaldt hvitt lys gjør at man ser rett inn i en «vegg» ved snøbrøyting og i tåkete/støvete områder. Med tilpassede lamper for slik type arbeid med ned mot en fargetemperatur på 2700 Kelvin og som gir et varmere lys, er det lettere å se lengre under slike forhold.

Adaptiv ryggevarsler

- Dette er også en viktig del for HMS på arbeidsplassen, sier Ludvigsen og viser en Brigade BBS-Tek ryggevarsler.

Den er en såkalt «hvit lyd»-varsler som lager en «ssh-ssh»-lyd. Denne når dem som er nær den som rygger, men ikke dem som er langt unna og som ikke er i faresonen.

- Denne tilpasser seg også automatisk etter lydnivået i området, slik at den høres men ikke lager mer lyd enn den må når det ikke er mye bråk i området når det rygges.

Finskeid Oslo-bedrift

Startax Maskin-Teknisk AS har ti ansatte og holder til i Oslo.

Grossisten het Maskin-Teknisk AS frem til 2018, de det ble kjøpt av Startax Finland OY og endret navn til Startax Maskin-Teknisk AS.

Powered by Labrador CMS