3500 KG: Den nye Ford Ranger PHEV-versjonen vil kunne trekke en 3500 kilos henger.

Utvider Ranger-familien

PHEV: Elektrifiseringen fortsetter hos Ford. Denne gangen er det Ranger som kommer med en Plug-in hybrid.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig i 2025 vil, ifølge Ford, den nye plug-in hybrid modellen av Ford Ranger komme ut i markedet. Bilen vil få de samme kjøreegenskapene som andre Ranger-modeller med både terreng, nyttelast og tilhengerkapasiteter som resten av familien har. I tillegg får modellen Pro Power-funksjonen, noe som gjør at batteriet kan benyttes i stedet for ett aggregat ute på en arbeidsplass og drive el-verktøy.

REKKEVIDDE: Den elektriske rekkevidden vil være 45 kilometer.

Produksjonen av Ranger Plug-in Hybrid starter i slutten av 2024 med leveranser til kunder tidlig i 2025. Den nye modellen vil markerer et nytt skritt i Fords planer om å tilby et komplett utvalg av drivlinjealternativer.

Ranger Plug-in Hybrid-kunder vil også dra nytte av Ford Pros økosystem av løsninger – som forenkler overgangen til elektriske kjøretøy med lading, programvare og servicealternativer.

– Ranger Plug-in Hybrid vil hjelpe kundene videre inn i en elektrifisert fremtid, samtidig som Ranger vil ligge i forkant når det gjelder innovasjon i segmentet for mellomstore pickuper, sier daglin leder Hans Schep i Ford Pro Europa.

VERKTØY: Med elektrisk uttak på planet kan ulike el-verktøy drives direkte fra bilens batteri.

Ved å kombinere en 2,3-liters Ford EcoBoost bensinmotor med en elektrisk motor vil Ranger Plug-in Hybrid ha høyere dreiemoment enn noen annen Ranger. Med 45 km rekkevidde i helelektrisk modus vil vi anta at batteriet er omtrent likt som det som sitter i Explorer, hvilket er på 13,6 kWt.

Tilhengerkapasiteten er 3500 kg – det samme som resten av Ranger-serien.

Ranger Plug-In Hybrid er også utstyrt med Rangers kjente firehjulsdrift-system med valgbare kjøremoduser og avanserte førersikkerhets- og førerassistentfunksjoner.

– Kundene våre vil ha kraftige elektrifiserte kjøretøy med rimelige eierkostnader uten å gå på akkord med det de elsker med pickupen, sa Schep.

KOMMER: Ford Ranger PHEV skal leveres til de første kundene i 2025.

 

Powered by Labrador CMS