IKKE TIL SVERIGE: Fellesforbundets leder Jørn Eggum lover at ingen Tesla-er til svenske kunder skal fraktes via Norge så lenge arbeidstakere i Sverige er i konflikt med bilprodusenten.

Vil blokkere «svenske Tesla-er» i Norge

– De vil ikke bli losset i Norge, lover fagforeningsleder.

Publisert Sist oppdatert

Ansatte på Teslas verksteder i Sverige kjemper for å få inngått tariffavtaler (kollektivavtaler). Mange arbeidstakerorganisasjoner i Sverige støtter opp om kravet, og havnearbeidere blokkerer nå innføring av Tesla-biler i alle svenske havner.

For at ikke Tesla-er til kjøpere i Sverige skal sendes via Norge, følger norske Fellesforbundet opp:

– Vi skal blokkere svenske Tesla-er fra å komme til Norge. Norge skal ikke være et transittland for at Tesla skal komme seg unna med streikebryteri. Vi har informert havnearbeidere både her i Oslo og i Drammen om at hvis svenske Tesla-er kommer til disse havnene, så skal ikke de bli losset fra båtene til land, sier forbundsleder i Fellesforbundet til NRK.

– Tesla har aktivt motarbeidet tariffavtaler over hele verden, også i Norge, sier Eggum, – men vi har ikke gitt opp. Det er trist at ansatte i 2023 må gå til streik for å få på plass en så grunnleggende rettighet som tariffavtale på arbeidsplassen. Men enkelte multinasjonale selskaper har åpenbart ikke fått med seg hvilke prinsipper som gjelder for å være en moderne arbeidsgiver.

– Streiken som foregår i Sverige, gir nytt håp også hos oss og våre medlemmer på 12 Tesla-verksteder. Vi i Fellesforbundet håper på snarlig seier for våre svenske fagforeningskamerater i IF Metall, og lover solidarisk støtte så lenge det er nødvendig, avslutter Eggum.

Powered by Labrador CMS