En liten del av samlingen.
En liten del av samlingen.

Wee-samlingen er solgt

Frakteoperasjonen er i gang.

Publisert Sist oppdatert

I vinter ble det kjent at arvinger etter transportgründeren Rolf Wee ønsket å selge kjøretøysamlingen han hadde samlet igjennom et langt liv. Det krevde mye å holde den ved like, og ønsket var at en entusiast kunne kjøpe hele samlingen samlet. Den unike samlingen består av ca. 160 kjøretøy der ca. halvparten er veteranlastebiler. Et tsjekkoslovakisk jagerfly er også blant objektene.

For to måneder siden ble kjøretøyene solgt samlet til bedriften Stadssalg i Bodø. Nå har flyttejobben startet. Flere titalls personbiler fraktes på vei fra Frakkagjerd i Tysvær kommune, nord i Rogaland, til Bodø - via mellomlagring i Skedsmo utenfor Oslo. Lastebilene skal fraktes med skip til Bodø.

Stadssalg planlegger et museum og opplevelsessenter på 10.000 kvadratmeter i Bodø.

- Museet vil bestå av en stor samling av veterankjøretøy og andre gjenstander fra starten av 1900-tallet og opp til moderne tid. Samlingen av biler er på ca. 400 kjøretøy og den eldste bilen er fra 1905, sier Preben Fagerholt, prosjektleder ved Stadssalg, til Haugesunds Avis (krever abonnement).

Stadssalg AS er et avviklingsselskap. Fagerholt opplyser til avisa at det norske selskapet driver med salg av biler og gjenstander for flere norske banker og finansinstitusjoner, og at selskapet har eiendommer på til sammen ca. 160.000 kvadratmeter i hele Norge. Omsetningen i 2021 var på litt over 500 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS