Det tomme malmtoget sporet av ved Vassijaure på svensk side (Malmbanan)., på en strekning som ligger noen få kilometer nord for den strekningen som ble skadet i "forrige runde".

Godsnæringen fortviler - ny avsporing på Ofotbanen

Kun noen få dager etter at godstogtrafikken var i gang igjen etter 65 dager med stans og avvikshåndtering, er det klar for en ny runde med stans etter en ny malmtogavsporing ved Vassijaure lørdag kveld.

Publisert

Et tomt malmtåg sporet av på Malmbanan lørdag kveld (strekningen mellom Kiruna og Narvik heter Malmbanan på den svenske siden av grensen, journ. anm.).

Trafikverket undersøker nå en strekning på cirka seks kilometer nord for det tidligere avsporede området i Vassijaure.

- Vi vet i øyeblikket at jernbaneanlegget er skadet på en strekning mellom Katterjokk og Vassijaure. Altså ikke på den delen som vi har gjenopprettet de siste to månedene. Vi har konstatert skader på skinner, sviller og kontaktledning, formidler Simon Sunna, seksjonsleder jernbane hos Trafikverket i en nyhetsoppdatering søndag.

I løpet av de neste 24 timene vil Trafikverket jobbe intensivt for å vurdere omfanget av skadene.

- Det er i øyeblikket umulig å gi en prognose for når trafikken kan gjenopptas på den aktuelle strekningen. Vi må gjøre en grundig analyse og vurdering av omfanget. Det er selvfølgelig veldig trist at dette skjer så nær den siste avsporingen, både tidsmessig og geografisk, legger Sunna til. Trafikverket varsler en ny statusoppdatering mandag ettermiddag. 

Ofotbanen

  • Ofotbanen er en jernbanestrekning mellom Narvik og den svenske grensen. 
  • Den forbindes driftsmessig på svensk side med Malmbanan som går går til Luleå. 
  • På norsk side er banestrekningen 43 km fra Narvik til Riksgrensen. 
  • Ofotbanen er den banestrekningen som håndterer klart mest gods i Norge, hovedsakelig på grunn av malmtransport fra LKAB som har sin viktigste utskipningshavn i Narvik. 
  • Malmtrafikken begynte høsten 1902 og banen ble offisielt innviet av kong Oscar II 14. juli 1903. 
  • Det er også daglige kombitransporter på banestrekningen mellom Alnabruterminalen og Narvik med Arctic Rail Express (CargoNet) og North Rail Express (DB Schenker).
Powered by Labrador CMS