- Vil ikke utsette sjåførene for livsfare lengre

Nå slutter selskapet med flere hundre ansatte å kjøre til Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

(Video fra RT over som belyser situasjonen på grensen til Storbritannia for lastebilsjåfører)

Den nederlandske transportøren Reining Transport slutter å kjøre til Storbritannia. En betydelig økonomisk avgjørelse å ta for ledelsen i selskapet, siden ti prosent av selskapets transporter skjer nettopp dit i dag. det er rett og slett blitt for farlig å passere horder av flyktinger som lager barrikader og kaster gjenstander på vogntogene som skal til fergeleiet i Calais.

- Jeg venter ikke til noen blir drept eller alvorlig skadet. De siste årene har ingenting blir forandret til det bedre i Calais. Og det er ikke bare i Frankrike ulovlige immigranter prøver å komme ombord i lastebilene. Det skjer nå også i Belgia og Nederland, sier adm. direktør Gerrit Hes til nyhetsbringeren De Telegraph.

Han sier det ikke er forsvarlig å gjøre forretning på å la selskapets sjåfører blir truet med kjepper og førerhusene bli pepret med steiner på vei gjennom det som oppleves som en krigssone.

Reining Transport har ca. 300 vogntog.
Reining Transport har ca. 300 vogntog.

- Vi har tatt forholdsregler. Våre sjåfører fyller bare drivstoff minst 25 mil unna Calais. Men flyktningene kommer nå til Belgia og Nederland for å klatre ombord på lasset. Denne katt- og musleken vil vi ikke lengre være med på, sier han.