Fikk panikk - blokkerte trafikk

Det ble kø bak dette vogntoget, da sjåføren stoppet i veien for å bytte sjåførkort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Statens vegvesen utekontroll Hedmark utførte tungbilkontroll 14. september på Bergerønningen i Alvdal og på Stømner i Kongsvinger, Hedmark.

Ved Bergerønningen fikk en utenlandsk vogntogsjåfør tilsynelatende panikk da denne så kontrollskiltene. Sjåføren stoppet i veibanen for å bytte sjåførkort, rett etter skiltingen for kontroll. Dette stengte for trafikken som var bak, da det er doble sperrelinjer på strekningen.

Dermed var det lett for inspektørene å forstå at denne sjåføren ikke hadde «rent mel i posen».

Vedkommende ble anmeldt for å ha kjørt på annenmanns sjåførkort, og for å jukse med kjøre- og hviletider.

Ved Stømner ble et utenlandsk vogntog stoppet med for mye diesel plassert på vogntoget, utkoblet Adblue, modisfisert eksosanlegg, for mye lys, og i tillegg alvorlige bremsefeil. Fører og eier ble her anmeldt.

En annet utenlandsk vogntog ble gitt bruksforbud, og det ble avskiltet en henger med løs og utslitt svingkrans som i tillegg hadde store rustskader.

- Kjøretøy som er i dårlig forfatning er en direkte trussel mot trafikksikkerheten. Det samme må sies om å kjøre vogntog med en fører som har for lite hvile. Det er greit å få luket ut førere og kjøretøy som er en risiko for trafikksikkerheten ut av trafikken, sier Geir Thomas Finstad, fagleder ved Statens vegvesen, Utekontroll Hedmark faggruppe.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS