Den nye Case CX245D SR er allerede satt i arbeid av entreprenør Terrassement Berge som holder til ved Liege i Belgia.

Nye Case 26-tonner korthekkgraver i Europa

I slutten av april hadde Case en storstilt presentasjon av sin nye 26 tonn beltegraver CX245D SR i Paris. Nå er den første maskinen kommet til Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Premieremaskinen ble levert til den hollandske entreprenøren Terrassement Berger som hadde lagt inn bestilling gjennom importøren Dannemark, allerede ved presentasjonen i Paris.

Avløser CX235-modellen

Nymaskinen avløser modellen CX235 som også har fått en god mottagelse i Norge. I SR-utgave har 26-tonneren med skjær kort bakstuss, og trenger naturlig nok liten plass for å svinge. Uten skjær er vekten 24,4 tonn.

Maskinen har steg lV-motor på 166 hester (124 kW) og en trekkraft på 636 Nm. Den er utstyrt med to 211-liters hydraulikkpumper og har en maks. rekkevidde som går fra 8,91-9,85 meter for de tre stikkeversjonene. Gravedybden med samme stikker er fra 5,62-6,65 meter.

På vent til Norge

- Vi var tilstede ved presentasjonen i Frankrike. Dette er en spennende maskin som vil bli en god avløser til Case 235. Vår plan er å ta 26-tonneren inn til Norge først neste år. Tradisjonen tro velger vi å vente noe før vi går rett på import av nylanseringer, sier Katrine Dagenborg hos importør Dagenborg Maskin AS i Tromsø.

I Paris i april ble også den nye G-serien av Case hjullastere vist. I likhet med beltegraveren byr hjullasterne på en spennende nyutvikling, og ifølge Katrine Dagenborg vil modellene også bli å se i Norge.

Powered by Labrador CMS