LANSERING: LNS-eier Frode Nilsen (t.v.) ser datteren Helle Ragnete Fyhn Nilsen sprette champagnekorken og markere lanseringen (og kjøp) av den nye Normet-sprøyteriggen. Maskinen fikk navnet Frode 1. Bak er Sven Fåland (t.v) og Tom Melbye fra Normet.

Normet-lansering på WTC

BERGEN (AT.no): Normet lanserte en ny maskin på WTC i Bergen, og dette ble markert med champagne på plassen utenfor Grieghallen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) er første kunde av den første Normet Spraymec Norrunner 140 DC med smartbom. Datteren til LNS-eier Frode Nilsen, Helle Ragnete Fyhn Nilsen fikk æren av å sprette champagnekorken under overleveringen. Maskinen har fått navnet Frode 1.

Betongsprøyteriggen er utviklet spesielt for det skandinaviske markedet, og flere store entreprenører som AF, Implenia og LNS har kommet med viktige innspill til Normet. Kundene ønsker en maskin med høy kapasitet på stuffsprøyting, maskin som er godt egnet til vann- og frostsikring og en maskin som kan øke produktiviteten pr. skift.

Halvautomatisk

Sprøyteriggen har halvautomatisk sprøytefunksjon som et ekstra hjelpemiddel for føreren for å holde riktig avstand til sprøyting av tynne lag.

Det er spesielt nødvendig til vann og frostsikring. Dette er ifølge Normet den første sprøyteriggen med dette utstyret for dekning av så store arealer (300 m², 20x15 m).

Etter WTC-konferansen i Bergen, skal maskinen settes i arbeid på Bjarkøyforbindelsen og i Alta på tunnelprosjekter.

- Dette er et klart signal fra Normet at det skandinaviske markedet er viktig, sier Sven Fåland, salgs og LTC-manager for Normet Scandinavia AB.

Lansering nr. 2

BÆRERE: Normet lanserte også ny bærer med to arbeidsplattformer (maskinen til venstre).

Normet nøyde seg ikke med én lansering på WTC. Selskapet lanserte også et modulært bæresystem (Himec og Charmec), på WTC presentert med to-boms arbeidsplattformer med egen emulsjonsladeenhet.

Denne har Normet designet i samarbeid med den finske sprengstoffleverandøren Forcit, men maskinene kan selvsagt tilpasses løsningene til andre sprengstoffleverandører.

Planen er at bærerne også skal komme med plattformer for sprøyteutstyr også. Enkelte steder ønsker man ikke lastebilbasert sprøyteutstyr, og da skal denne tunnelmaskinen være et alternativ.

Maskinene har firehjulsstyring, hydrostatisk drift, steg IV-motor (plassert på høyre side for enkel tilgang) og de kan kjøres fra arbeidsplattformen.

Powered by Labrador CMS