Felleskjøpet Agri SA skal selge og ha service på Cat kompaktmaskiner via et samarbeid med Pon Equipment AS. Pon skal selge Cats produkter slik de har gjort til nå. Pon skal ikke selge Felleskjøpets produkter, men henvise til sin samarbeidspartner når Pons kunder ønsker f.eks. å kjøpe traktor.

Felleskjøpet skal selge Cat

LILLESTRØM (AT.no): Pon Equipment og Felleskjøpet Agri har inngått forhandleravtale om salg av Cat-maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Pon Equipment AS er fortsatt eneimportør i Norge på anleggsmaskinene fra Caterpillar. Nå blir Felleskjøpet Agri SA en ny distribusjonskanal for salg av Cat for Pon Equipment i her til lands.

- Felleskjøpet har kunder som vi ikke kjenner så godt. Med sine sterke merkevarer og kompetanse innen landbruket vil vi utfylle hverandre og gi flere kunder tilgang til bransjens beste kompaktmaskiner, sier adm. direktør Erik Sollerud i Pon Equipment AS.

- Vi valgte Felleskjøpet fordi de sitter på en stor kundedatabase, men like viktig er det hva Felleskjøpet står for. De er kundeorienterte, har høy kundetilfredshet og troverdighet, sa Sollerud på en pressekonferanse på Felleskjøpets hovedkontor i Lillestrøm torsdag 14. januar.

Pon skal fortsatt selge og utføre service på alle Cat-maskiner som de har gjort til nå i Norge. I tillegg skal Felleskjøpet Agri selge og ha service på Cat-kompaktmaskinene.

 

Viktig for Felleskjøpet

Avtalen omfatter hjullastere under ti tonn, samt gravemaskiner på inntil åtte tonn. I tillegg vil teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr til disse maskinene være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

Det var stor oppstandelse da, Frode Dahl hos Felleskjøpet og Erik Sollerud hos Pon forseglet avtalen med et håndtrykk.

Pon Equipment forsetter sin virksomhet som tidligere, mens Felleskjøpet blir en tilleggskanal.

- Denne avtalen føyer seg inn i en viktig strategisk satsing hvor vi har til hensikt å skaffe kundene våre viktige anleggsmidler. Caterpillar-produktene passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier direktør maskin Frode Dahl i Felleskjøpet Agri.

- Voksende marked

- Med denne avtalen tar vi steget inn i et voksende markedssegment. Mange bønder og landbruksentreprenører har et bein inn i lokal anleggsvirksomhet. Et strategisk samarbeid med landbrukets desidert største aktør er en viktig milepæl i vårt arbeid med å bli markedsleder i Norge. Med Felleskjøpets kompetanse og ekspertise på landbrukssegmentet, samt park og anlegg, vil kunden bli håndtert på best mulig måte, sier Erik Sollerud.

Samarbeidet trer i kraft fra januar med opplæring og forberedelser. Felleskjøpet starter salget 1. mars.

Som en følge av denne avtalen vil Felleskjøpet avvikle sitt salg av maskiner fra Yuchai, men fortsette med service på de Kina-produserte maskinene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS