Selger Per Fjeldsbø hos NTM Trailer & Tipp AS på stand under Arctic Entrepreneur 2017 på Gardermoen i januar.
Selger Per Fjeldsbø hos NTM Trailer & Tipp AS på stand under Arctic Entrepreneur 2017 på Gardermoen i januar.

NTM selger beholdervaskere

Siden 2016 har NTM Trailer & Tipp AS agentur på beholdervaskere fra tyske DTG GmbH. - Det vil bli et krav om vask av avfallsbeholdere i Norge, sier Per Fjeldsbø.

Publisert Sist oppdatert

AT.no traff Fjeldsbø på Arctic Entrepreneur 2017 på Gardermoen. Selgeren opplyste at rengjøring av beholdere for husholdningsavfall er et stort tema i EU.

- Fra 1. januar 2017 er det et EU-krav om vask av beholdere. Det vil bli økende oppmerksomhet rundt hygienen i avfallsbeholdere i Norge også. Vi ønsker å tilby dette når det etter hvert vil bli et krav i Norge, sier han.

DTG-påbyggene monteres på Mercedes-Benz Sprinter og Atego. Den største versjonen, Beholdervasker TSM04.01, er montert på et Atego 816 4x2-chassis. Den heiser beholderne inn i påbygget, der de vaskes innvendig og utvendig i et lukket system. Den fungerer for standard avfallsbeholdere opp til 1100 liter. Vannet som brukes resirkuleres.

De mindre versjonene TSM03.01 og TSM03.02 er bygget på henholdsvis en Sprinter 513 CDI og en Sprinter 313 CDI. Disse utfører innvendig vasking av beholderne i bilpåbygget. Utvendig vask gjøres med en håndholdt høytrykkspyler. Innvendig vask kan utføres på beholdere opp til 1100 liter.