Adm. direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland.
Adm. direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland.

Fire prekvalifisert til E18 Tvedestrand-Arendal

Kvalifikasjon om bygging av E18 Tvedestrand-Arendal fikk ti interessenter. Nå har Nye Veier AS kunngjort hvilke fire som får lov til å levere tilbud.

Publisert Sist oppdatert

Kvalifikasjon om bygging av E18 Tvedestrand-Arendal hadde ti interessenter. Av disse er fire nå prekvalifisert til å gi tilbud; AF Gruppen Norge AS, Hochtief Infra, Skanska Norge AS og NCC Construction AS.

- Vi er glade for den store interessen rundt prosjektet Tvedestrand-Arendal. Det var en skarp konkurranse og mange godt kvalifiserte søkere. Nye Veier har valgt å gå videre med fire entreprenører som nå skal konkurrere om oppdraget. Kontrakt vil bli inngått før årsskiftet og veistrekningen skal ferdigstilles i oktober 2019, sier adm. direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland.

Skal bygge raskere

Konkurransen om bygging av E18 Tvedestrand-Arendal ble kunngjort 29. februar 2016. Ved fristens utløp 8. april hadde det kommet inn ti søkere. De ti søkerne er grundig evaluert opp mot kravene i kvalifikasjonsgrunnlaget, en prosess der både egne evalueringsgrupper og KPMG var involvert, står det i en pressemelding fra Nye Veier AS.

Resultatet er at fire tilbydere blir med videre i prosessen.

- Vi må være helt sikre på at tilbyderne som går videre til neste runde har de kvalifikasjoner som er nødvendige for å gjennomføre et så omfattende veiprosjekt. Nye Veier skal bygge raskere og mer kostnadseffektivt, og vi angriper derfor prosjektene helhetlig fra første stund og bygger lengre strekninger. Kontraktstrategien er viktig når vi nå innfører en ny måte å gjennomføre motorveiutbygging på i Norge, sier Dahl Hovland.

- Relativt lik poengsum

Konkurransegrunnlaget går ut 13. mai til de fire utvalgte tilbyderne. Kontrakten vil bli en av de største i omfang innen norsk veibygging frem til nå.

- Dette er den første konkurransen vi gjennomfører, og vi ønsker derfor å sikre god konkurranse frem til signering av kontrakt. De fire som er innstilt, skiller seg ut ved at de alle har gode besvarelser og oppnår dermed relativt lik poengsum, sier Dahl Hovland.

Om kvalifiseringsprosessen

I vurdering av tilbyderne, er det tre faktorer som har blitt vektet inn i vurderingen:

1. Erfaring fra tilsvarende arbeider: Entreprenøren skal ha gjennomført samferdselsprosjekter på en måte som viser god gjennomføringsevne, god kontraktstyring og god samarbeidsevne med byggherren.

2. HMSK: Tilbyderens ivaretakelse av helse, miljø, sikkerhet, sikring, ytre miljø og kvalitet.

3. Samfunnsansvar: Tilbyders rolle som samfunnsaktør.

Det er også stilt økonomiske krav, krav til skatte- og mva-attest, samt firmaattest.