Tillitsvalgt i YTF, Geir Løland, er kritisk til at statlig eide Posten Norge AS vil legge ned arbeidsplasser.

- Sparker ansatte uten økonomisk grunnlag

- 500 kan miste jobben i Posten, men de kan ikke legge frem regnestykke for besparelser, sier tillitsvalgt i Yrkestrafikkforbundet (YTF), Geir Løland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

YTF er den eneste fagforeningen i Posten som har stilt kritiske spørsmål til at Posten nedbemanner uten det foreningen mener er tilstrekkelige tall og konsekvensutredning.

Løland sier det er useriøst av styret å sende en forespørsel til Stortinget om å nedbemanne når konsekvensene på forhånd ikke er klargjort.

I et møte med Posten forespurte Løland konkrete tall på hvilke besparelser 500 færre arbeidsplasser og sentralisering vil gi.

- Dette gav de beskjed om ville komme på et senere tidspunkt i prosessen, sier Løland.

Kritisk til statens rolle

- Vi vet heller ikke hvilke betydning nedbemanningen har for kvaliteten på tjenesten vi leverer, sier YTFs tillitsvalgt i Posten.

Han savner en bedre prosess med mer informasjon før så mange mister jobben.

Les hos MTlogistikk: Posten vil kutte A-post - hundrevis kan miste jobben

- Det spiller ingen rolle hvor mange faser Posten vil gjennomføre nedbemanningen i, så lenge vi ikke vet om det er gode holdepunkter for det, sier Løland.

Han har også vært åpent kritisk til at et statlig eid selskap vil legge ned arbeidsplasser på steder hvor det allerede er knapt om jobbene. Posten er et statlig selskap, og de vil kutte ut brevsorteringen på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde, ifølge YTF.

- Tynt grunnlag

- Dette er et stort politisk skritt mot økt sentralisering. Dette er definitivt ikke veien å gå. YTF mener det vitner om en prosess uten nok informasjon. Stortinget har krav på å vite omfanget av besparelsene før beslutningen blir tatt, sier forbundsleder i YTF, Svein Furøy.

Han mener de ansatte fortjener å få vite mer om hvorfor de mister jobben.

- Jeg er stolt av YTFs tillitsvalgte, som tør å være stemmen mot ledelsen. Nedbemanninger er alltid utfordrende, og det må være lov å være kritisk når grunnlaget er så tynt, sier Furøy.

Innkaller til nytt møte

- Vi stiller oss uforstående til kritikken Yrkestrafikkforbundet kommer med. De er blitt informert underveis på møter både skriftlig og muntlig om prosessen, sier
Elisabeth Gjølme som er konserndirektør kommunikasjon i Posten Norge.

Hun opplyser videre at Posten Norge vil innkalle YTF til et nytt møte for å snakke om prosessen.

Powered by Labrador CMS