Girteka bestilte 1000 Mercedeser

Det litauiske logistikkselskapet Girteka styrker flåten med 1000 Mercedes-Benz Actros lastebiler.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er stolte av å få Girteka Logistics som en stor kunde med den største bestillingen av Mercedes-Benz lastebiler i Øst-Europa noen sinne, sier Stefan Buchner, direktør i Mercedes-Benz Trucks.

- Vi er beæret over tilliten fra Girteka Logistics. Det viser tydelig at vår flaggskip-modell Actros ligger i forkant av den tøffe konkurransen, sier Buchner.

Det er en rammeavtale om levering av 1000 Actros-trekkvogner som er blitt signert tidligere i februar. Alle trekkvognene er utstyrt med Euro VI-motor, og har flatt gulv og BigSpace-førerhytte med 199 cm høyde og 890 liter oppbevaringsrom.

I tillegg har Girteka tatt i bruk Mercedes-Benz’ flåtestyringssystem FleetBoard for å ytterligere forbedre drivstofføkonomien til de nye lastebilene. Bilene vil være utstyrt med OM 471-motor og systemet Predictive Powertrain Controll (PPC) som ytterligere reduserer drivstofforbruk og utslipp.

- I året vi feirer 20-årsjubilium bestemte vi oss for å modernisere flåten med 1000 nye Mercedes-Benz Actros – en viktig strategisk avgjørelser for oss. Den nye Actros overbeviser med sin kjøreprestasjoner, sikkerhetsutstyr og pålitelighet, sier Mindaugas Raila, styreformann i Girteka.