STOR BEGIVENHET: Graham Westley, Manager i Peterborough Utd FC , Chris Miller, CEO i Abax UK, og John Peach, ordfører i Peterborough feirer åpningen av det nye kontoret.

Norsk eventyr på engelsk fotballarena

Visste du at en norsk produsent av flåtestyringssystemer sponser stadion til et profesjonelt engelsk fotballag? Og eventyret stanser ikke der.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Enkelte fotballfans fikk kanskje med seg at det norske stjerneskuddet Martin Samuelsen (18) storspilte for Peterborough i FA-cupen mot Premier League-laget West Bromwich. Samuelsen er utlånt fra storklubben West Ham og har trolig en stor fotballframtid.

Enkelte la kanskje også merke til navnet på stadion til Peterborough, Abax Stadium, og tenkte: «atter et kjedelig sponsornavn på en fotballarena». Men bak sponsornavnet skjuler seg et lite norsk eventyr, ikke ulikt det Martin Samuelsen opplever.

Men først en liten titt på hva Martin Samuelsen kan:

 

Abax er et norsk teknologiselskap med hovedkontor i Larvik som produserer programvare for elektroniske kjørebøker og flåtestyring.

Selskapet har etablert seg med nye kontorer i England, nettopp i Peterborough og nettopp i bygningsmassen til Abax Stadium.

Milliard-satsing

For selskapet som sikter mot milliardomsetning innen 2018 er kontorene på Abax Stadium en sentral brikke i selskapets jakt på videre vekst i England og resten av Europa.

Abax rekrutterte nylig 50 nye engelske ansatte til kontoret på Abax Stadium. Kontoret blir samtidig ny base for en kraftig ekspansjon i resten av England, med etableringer av helt nye kontorer i Manchester, Birmingham og London.

- Selskapet er inne i en svært spennende fase akkurat nå. Vi ser at etterspørselen, etter en tydelig problemløser for folk med bil i arbeid, er minst like stor i England, som i resten av Europa. Kontoret på Abax Stadium blir derfor viktig for alt som nå skjer i videre i Abax, forteller viseadministrerende direktør i Abax Group, Bjørn Erik B. Helgeland.

- Perfekt match

- At vi valgte Abax Stadium er ikke tilfeldig og det knytter oss samtidig tett sammen med nærområdet i Peterborough. Den energien, gleden og entusiasmen som omgir en fotballklubb, er for oss en perfekt match, forteller Bjørn Erik B. Helgeland

Ansatte og ledelse feirer åpningen av Abax' nye kontorer på hjemmebanen til Peterborough United.

Larviksselskapet rapporterer at selskapets positive trend fra 2014 fortsetter og 2015 tallene viser en vekst på solide 43 prosent. Samtidig budsjetterer Abax nå med en omsetning på nærmere 500 millioner kroner for 2016 – Veksten for Abax ser derfor ut til å øke ytterligere i 2016.  

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS