NCC Profilbetong støpte 1000 meter i Gøteborg. Bildet er fra et oppdrag i Sandvika utenfor Oslo.
NCC Profilbetong støpte 1000 meter i Gøteborg. Bildet er fra et oppdrag i Sandvika utenfor Oslo.

Norsk satsing på profilbetong i Sverige

Svenskene henter inn norsk kompetanse i forbindelse med lanseringen av teknikken glidestøp tilpasset formål på og langs vei, skriver NCC i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

- Dette var en viktig jobb for NCC Profilbetong og et gjennombrudd i det svenske markedet. Vi håper med dette oppdraget å få vist frem hvor godt profilbetong fungerer. Både hvor raskt vi kan få på plass betongrekkverket, kvaliteten og holdbarheten, sier leder for Profilbetong i NCC, Joakim Aas Johannesen.

Arbeidet på Hjärtholmsvägen på Risholmen utenfor Gøteborg ble gjennomført i uke 50 og avtalen med Göteborgs Hamn AB innebærer også en opsjon på ytterligere 2000 meter.

Plasstøpt betongrekkverk i glidestøp har tidligere blitt prøvd ut i Sverige, men har de siste ti årene vært helt borte fra markedet.

- Vi er markedsledende i Norge og ønsker nå å gå inn i Sverige med full tyngde. Denne jobben er derfor være et viktig utstillingsvindu for oss, sier Joakim Aas Johannesen.

Rekkverket som skal monteres ned mot havneområdet på Risholmen har kraftige dimensjoner med en høyde på 90 cm og bredde nederst på 60 til 70 cm. Rekkverket skal sikre området der tungtransport kjører og lede trafikken på området.