Mike Lavallee er verdenskjent for sine airbrush lakkarbeider. - Jeg elsker disse bilene med store flater, sier han.
Mike Lavallee er verdenskjent for sine airbrush lakkarbeider. - Jeg elsker disse bilene med store flater, sier han.

Fikk kjendislakkerer - bråbestilte trekkvogn

SPYDEBERG (AT.no) Sørby Utleie hadde tenkt å kjøpe en ny trekkvogn til våren. Men da de fikk nyss i at det var mulig å få den motivlakkert av Mike Lavallee kastet de seg rundt og fremskyndet planene.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Erik og Lars Sørby fikk vite at Mike Lavallee ville jobbe når han først besøkte Norge via Facebook. Derfra var veien kort til å bestille seg ny trekkvogn.

Det er motivlakkereren Ivar Åsland fra Åseral i Vest-Agder som fikk Lavallee til Norge. Åsland var på kurs med amerikaneren i Danmark for to og et halvt år siden.

De etablerte en dialog og Åsland fikk han etter hvert til Norge. Der viste han frem sine kunster for besøkende på Oslo Motorshow.

Legende

Amerikaneren, som har drevet med motivlakkering en hel mannsalder, er en legende i USA. Han har sitt eget TV-show, og har med seg sitt eget crew når han reiser. En slags billakkeringens Bruce Springsteen.

Lavallee deler mer enn gjerne av sin kunnskap. Han har utviklet sin egen teknikk som han kaller True Fire. Mens han først besøkte Norge holdt han flere kurs. Både for proffer, skoleelever og amatører.

Må dele kunnskapen

– Da jeg startet med dette var det mye hemmelighetskremmeri. Da var det om å gjøre å ikke dele. Nå finner folk det de leter etter på nett likevel, sier Mike Lavallee. Han besøkte også en lakklinje på en videregående skole på Romerike, og holdt kurs i Larvik. Før turen går hjem til USA og SEMA messen i Las Vegas. Der skal 2400 utstillere vise frem biltilbehør.

Når han først besøkte Norge for første gang ville han jobbe. Å se på de typiske turistattraksjonene er ikke noe for Mike. Derfor søkte Ivar Åsland etter jobber på Facebook.

Har to fra før

Hos Sørby Utleie i Spydeberg har de hatt to motivlakkerte Scania flatevogner med kran fra før. Begge bilene har vakt mye oppsikt med sine svarte hytter og gule motiver.

Oppdragsmengden har økt jevnt og trutt, og behovet for en lastebil til har meldt seg. Planen var å kjøpe om en stund og ha den klar til sommersesongen.

Da muligheten til å få Mike Lavallee til å motivlakkere bilen var det bare å kaste seg rundt. I siste uken i august ble trekkvogna bestilt fra Scania i Råde. Bare åtte uker senere sto amerikaneren og flammelakkerte sidene og fronten på bilen.

- Elsker disse bilene

- Jeg elsker disse bilene. Se de store rene flatene jeg kan jobbe på, sier han og stryker over sidene på hytta. På amerikanske lastebiler begrenser det seg ofte til dørplater og panser som kan motivlakkes. Han peker ned på stikkflammene som omkranser eksospotta nede på siden – Den der vil gjøre norske snøploger arbeidsledige, sier Lavallee og gliser.

At amerikaneren er en fyr som kan sitt fag, kan alle se på det ferdige resultatet. Men det går også fort. Utrolig fort. I løpet av noen ettermiddagstimer en onsdag var den nye trekkvogna til Sørby Utleie ferdig. Morgenen etter var det bare noe ytterst få småjusteringer som sto igjen.

Bra for butikken

Erik Sørby tror en slik bil er bra for butikken. Den vekker oppsikt og kundene husker dem igjen. Mike Lavallee er soleklar. – Dette er en investering de kommer til å få igjen mange ganger. Før han pakker sammen den lille ryggsekken med den lille lakksprøyta og de andre hjelpemidlene sine. Straks er det en annen lastebil som skal airbrush lakkeres ett annet sted.

Den nye trekkvogna til Sørby Utleie er snart klar. Den skal bare klarlakkes før den er ferdig. Så er det bare å vente på hengeren som er bestilt. Siste utfordringen er å finne en sjåfør. Det går sikkert bra med en slik arbeidsplass i sikte.

Du kan se mer av Mike Lavallee’s arbeider på www.killerpaint.com.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS