Nye vegtraseer som inngår i byggeprosjektet er vist med lilla strek.
Nye vegtraseer som inngår i byggeprosjektet er vist med lilla strek.

«Hver maskin som kommer på vår eiendom blir sabotert»

En grunneier i Arendal er tiltalt for å ha truet prosjektlederen i Statens vegvesen i forbindelse med E18-utbyggingen mellom Tvedestrand og Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Temperaturen har vært og er høy i forbindelse med trasevalg for ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal. Flere grunneiere må avstå deler av sine eiendommer.

Statens vegvesen planlegger bygging av 22,8 km ny 4-felt E18 mellom Tvedestrand og Arendal i perioden 2016-2019. I tillegg kommer 13,7 km ny lokalvei,  blant annet forbindelsen mellom Longum og Krøgenes.

En mannlig grunneier i 50-årene har gått lengre enn de andre i å protestere mot å måtte avstå eiendom - og har truet Vegvesenets prosjektleder. Grunneieren er politianmeldt av Statens vegvesen for truslene. VG opplyser at grunneieren blant annet skal ha uttalt:

«Hver maskin som kommer på vår eiendom blir sabotert.»

«Når vi hører hver minste lyd fra motor på den nye veien, som forringer vår eiendom, da ringer vi dag og natt til prosjektleder NN.»

«NN har ødelagt 2,5 år av våre liv, og vi er 4. Det blir 10 år. Det skal NN betale tilbake, jeg skal bruke alle midler.»

«Banke den driten som du aldri har sett maken til»

Les mer om saken se flere uttalelser på vg.no.