Flere utstillere er i tenkeboksen etter Transportmessa 2015. Mange utstillere ønsker utstillingen tilbake til Gardermoen, ifølge messeansvarlig Bjørn Magnussen.
Flere utstillere er i tenkeboksen etter Transportmessa 2015. Mange utstillere ønsker utstillingen tilbake til Gardermoen, ifølge messeansvarlig Bjørn Magnussen.

Publikumssvikt på Transportmessa

HELLERUDSLETTA (AT.no): Det kan se ut som det ikke var noen god idé å flytte Transportmessa fra september til juni og fra Gardermoen til Hellerudsletta. I hvert fall tyder publikumssvikten på det.

Publisert Sist oppdatert

Publikumsfremmøtet var langt ifra som forventet, og mange av utstillerne AT.no har snakket med var skuffet over labert besøk på standene. Arrangøren hevder besøket endte på 6400 betalende besøkende, noe som i så fall er en nedgang på drøyt 3200 fra i fjor og som i prosent tilsvarer en nedgang på godt over 30 prosent. Man kan vanskelig skylde på været. Riktignok var det noen regnbyger åpningsdagen, torsdag 18. juni, men både fredag og lørdag var været bra.

- Uoversiktlig

De to kanskje tyngste utstillerne, Scania og Volvo, valgte å utebli i år. Tradisjonelt har de trukket mange besøkende, og en god del av disse er trolig uteblitt i år. Videre kan det se ut til at det ikke har vært noen fordel med økt avstand mellom trailercampen på Gardermoen og utstillingen. Trailerkortesjen og festen på campen ryktes å ha vært veldig bra, men det ser også ut til at avstanden har gjort at flere droppet turen til selve utstillingen.

I tillegg til at utstillerne klager over besøket, har flere gitt uttrykk for at det var uoversiktlig og vanskelig å finne frem til en del av utendørsstandene.

- Slik utstillingen oppleves fra vårt ståsted, er det ikke sikkert den er et aktuelt alternativ igjen, sier en utstiller til AT.no.

Stor bredde

Når dette er sagt, skal vi også skynde oss å legge til at Transportmessa 2015 viste større bredde i utstillere og utstyr enn noen gang. Med unntak av Scania og Volvo var de aller fleste til stede. Utstillingen huset også varebiler og busser denne gang, men arrangøren vedgår at besøket var i tynneste laget og at dette derfor ikke frister til gjentagelse.

Med de unntak som er nevnt, var hele transport-Norge samlet på ett brett. Både gromt og praktisk utstyr var i stor monn på plass, og det var gode muligheter for å skaffe seg en oversikt over rådende trender. De store nyhetene fant man naturlig nok ikke, men går man i dybden, ser man et det skjer en kontinuerlig utvikling fra år til år, noe det var all grunn til å få med seg.