Far og sønn Lars og Lars Petter Hyrum inviterte A&T til Europa-premieren av Hammar Maskins nye sidelaster.
Far og sønn Lars og Lars Petter Hyrum inviterte A&T til Europa-premieren av Hammar Maskins nye sidelaster.

Nyhet: Sidelaster som legges flat

Far og sønn, Lars og Lars Petter Hyrum, i Container Consulting er først ute i Europa med ny unik sidelaster.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en ny godbit, produsert på svenske Hammar Maskin ABs fabrikk i New Zealand. Tiden hvor kostbare containerchassier som trekker døgnleie til rampe er forbi.

- Med den unike sidelasteren kan vi tilby våre kunder en rimelig og effektiv håndtering av våre containere. Den kan løfte 40 ft, 45 ft og 13,60 m containere fra/til trailer/trailer, og fra bakkenivå, forteller Lars Hyrum til AT.no.

Det unike

Ifølge Hyrum kan den bakre kranen pakkes sammen. Dermed kan traileren rygge til rampe og laste/losse gjennom bakdører som en vanlig trailer.

– Dette er det unike, og er noe vi er først på i Europa, understreker Hyrum.

ConFoot legs

Container Consulting lanserer også nyheten ConFoot legs.

– Dette er smarte ben som enkelt festes til 20-, 40- og 45 ft og intermodale containere. Containerne gjøres rett og slett om til «vekselflak» på ben. Her kan den nye sidelasteren rygge under og laste ved hjelp av luftfjæring, forteller Hyrum.

På Norges-toppen

Vestby-selskapet Container Consulting er Norges største utleier og operatør av 13,60 m/90 m3 intermodalcontainere, og har til sammen 300 enheter.

Lars Hyrum har mange års bransjeerfaring etter at han etablerte Spesialtransport A/S i 1970. Selskapet er fortsatt markedsleder i Norge på store og kompliserte transportløsninger.

Container Consulting AS ligger sentralt langs E6 i Vestby, 35 minutter med bil sør for Oslo. Virksomheten består av containerutleie for mellomlagring, transportformidling, rangering og containerhandling.

Hammar-lastere

Hammar Maskin AB har produsert sidelastere for containere i over 40 år. I tillegg til Olsfors (i nærheten av Borås og Göteborg) har selskapet produksonsanlegg og fabrikker i Australia, New Zealand, Malaysia og USA.

Suksessen skyldes at Hammar har konsentrert seg om sidelastere. Disse selges til 110 land over hele verden.