NY AVDELING: Stavdal-selger Rune Paulsen med tre nye Kobota-minigravere utenfor den nye avdelingen på Jessheim.
NY AVDELING: Stavdal-selger Rune Paulsen med tre nye Kobota-minigravere utenfor den nye avdelingen på Jessheim.

Fyller opp med Kubota

Stavdal har åpnet ny avdeling på Jessheim, og fyller opp med utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Hymax-selger Karl-Erik Mathiesen leverte nylig tre Kubota-gravere til avdelingen i Elektrovegen på Jessheim. Dette er den andre Stavdal-avdelingen i Norge.

Gravere og lifter

- Vi tok over bygget i mars og bygger opp avdelingen i disse dager. Å etablere en ny avdeling koster rundt 10 millioner kroner. Så langt er det tre ansatte på Jessheim, en avdelingsleder, en selger og en mekaniker, sier daglig leder Knut Onstad i Stavdal AS.

Onstad sier fokuset på den nye avdelingen er gravemaskiner og lifter på maskinsiden. Av mindre utstyr, som «piggere» og vibroplater, fyller de på fortløpende etter behov da dette er lagervare hos leverandørene.

Store i Sverige

Stavdal-navnet er godt kjent i utleiesammenheng helt tilbake til 90-tallet, men både Stavdal Maskinutleie og senere Stavdal Utleiesenter er blitt kjøpt opp av henholdsvis Veidekkes Bautas (og senere til Ramirent) og Cramo.

Stavdal ble også etablert i Sverige, og i nabolandet er selskapet det tredje største på utleiemarkedet etter Ramirent og Cramo. Svenske Stavdal har 14 avdelinger og omsetter for rundt 500 millioner kroner, og svenskene er inne på eiersiden i Norge.

- Vår plan i Norge videre er å etablere én avdeling i året, og Skedsmo kan være et aktuelt sted neste gang. Avdelingen på Furuset står nå på egne bein og subsidierer avdelingen på Jessheim i starten. Jessheim bør omsette for 20-25 millioner kroner, og når denne avdelingen står på egne bein er tiden inne for å etablere neste avdeling, sier Onstad.

Han legger til at utviklingen i Norge er fin, og at de har hatt ca. 30% høyere omsetning så langt i år sammenlignet med tilsvarende periode ifjor.