Sykkelrittet mellom Trondheim og Oslo er 540 km langt, og syklistene synes lastebilene er i veien.

Vil stenge E6 for lastebiler i tre dager

Arrangøren av «Den store styrkeprøven» vil fjerne all tungtransport mellom Oslo og Trondheim mens rittet pågår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

«Det store styrkeprøven» er årets høydepunkt for mange syklister, som koser seg med å sykle fra Trondheim til Oslo.

Nå ønsker arrangøren at traseen, som i hovedsak går på E6 og riksvei 4, skal stenges for all tungtransport mens rittet pågår 19. til 21. juni.

Vil tekkes kvinnene

Syklistene synes nemlig det er skummelt når lastebilene dundrer forbi, og det er særlig de kvinnelige syklistene som sier ifra om problemet, sier daglig leder i Styrkeprøven Morten Mørk.

- Vi har en kvinneandel på 16-19 prosent i rittet, og vi ønsker å rekruttere kvinner på alle fronter. Og gruppen som er klart mest kritisk til trafikk i traséen, og særlig tungtransport, er nettopp kvinnene. Så det å få hjelp av transportnæringen, Statens vegvesen og politiet vil være av stor, stor betydning, sier han til NRK.

Arrangørene ønsker å stenge E6 for tungtransport sørover til Øyer, og riksveg 4 fra Gjøvik mot fylkesveg 33 på Toten.

NLF er kritisk

Ikke overraskende er Norges Lastebileier-forbund (NLF) kritisk til forslaget.

- Da jeg først hørte om dette måtte jeg se på kalenderen om det var første april. Dette er et veldig, veldig vanskelig forslag sett med tungtransportens øyne, sier regionsjef for Lastebileierforbundet i Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes til NRK.

- Men man må huske på at de store bilene som kjører i helgen er der fordi de skal gjøre en jobb. De skal hente melk på gårder, de skal kjøre ut brød, de har andre oppdrag som må gjøres der og da. Og da kan man ikke bare kaste dem av veien, sier han.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS