Her sprenger «Rimi»-Hagen første salve

I dag startet arbeidet med byggingen av «Rimi»-Hagens nye opplevelsesbad på Sofiemyr sør for Oslo. Se video av den første salven.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 14. januar klokken 12.00 gikk startskuddet for byggingen av Stein Erik «Rimi» Hagen sitt opplevelsesbad på Sofiemyr i Oppegård.

Og det var Hagen selv som trykket på detonator-knappen, sammen med ordfører Ildri Eidem Løvaas.

Steinmasser i myra

- Dette blir et unikt opplevelsessenter man ikke har maken til i Norden som både vil sette Oppegård på kartet, og gi nordmenn opplevelser du må reise langt ned i Europa for å oppleve maken til, sa Hagen før han trykket på knappen.

- Anleggsområdet er krevende i og med at det er mye myr her, men selve fjellgrunnen er bra. I tiden som kommer skal vi sprenge ut 42.000 m 3 berg, som skal fordeles ut over myrområdet, sier Trond Ormstad i Hent AS, som er totalentreprenør for anleggsarbeidet.

Selskapet var landets åttende største entreprenør i fjor. Anlegget vil få en gulvflate på 11.500 m 2. Prislappen på anlegget er på rundt 150 mill. kroner.

Etter at sprengningsarbeidet er ferdig, skal arbeidet med fundament og bygg starte, og det vil stå ferdig før 1. januar 2015. Deretter starter arbeidet med interiør, og opplevelsesbadet skal stå ferdig sommeren i 2015.

Sto­re de­ler av spa-an­leg­get vil lig­ge un­der bak­ken for å til­pas­ses tomtens to­po­gra­fi.

Må bevare oldtidsvei

- Dette er et spennende prosjekt for oss å være med på. Vi har ikke så mye erfaring med å jobbe med anlegg som dette, men har hentet inn erfaringer fra andre prosjekter, og dette er godt tilrettelagt, sier Trond Ormstad, som også har flere hensyn å ta enn bare selve anleggsdriften.

- Oppegård kommune er veldig opptatt av bevaring av en oldtidsvei som går i området, og dette skal vi selvfølgelig ta hensyn til. Det blir nok ikke så mye turgåing i området med det første, men veien skal etter byggeslutt være like tilgjengelig for allmennheten som i dag, sier han.

Det legges opp til to byggetrinn for anlegget. I første omgang bygges et dagspa, men det legges også til rette for et byggetrinn to, med et større badeanlegg for barn på inntil 3.000 kvadratmeter, og et mulig hotell. Foreløpig har ikke utbyggeren planer om å begynne med dette prosjektet.

- Dette er et ambisiøst prosjekt, men dersom det går bra med trinn en, er det klart vi vil vurdere både et barneanlegg og hotell for overnatting i fase to, sier Hagen.