Astra ADT 30D.
Astra ADT 30D.

Bygger enormt damanlegg

120 dumpere og 180 lastebiler fra Astra er med på byggingen.

Publisert Sist oppdatert

Astras tipptrucker dominerer på et enormt damanleggprosjekt som bygges i Afrika nå. The Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD), bygges i Nilen og er et av verdens største damanlegg. På dette damanleggprosjektet går det 120 dumpere fra Astra fordelt på modellene RD40 og RD50, pluss ADT30 og 40.

70 milliarder kubikkmeter

I tillegg er det mer enn 180 Astra HD9 offroad lastebiler i aksjon der som tippbiler, betongmiksere og til betongtransport. Betongdemningen skal bli 154 m dyp og er 1870 m bred, og når den står ferdig vil dette reservoaret romme ca. 70 milliarder kubikkmeter vann.

Fornøyd norsk forhandler

- Alle disse presterer enormt under tøffe forhold der det virkelig kreves at det leveres "når det gjelder". Klart dette er bekreftende for oss som leverandør, sier produktansvarlig for Astra hos den norske forhandleren Avitec AS, Knut Pedersen.

HD8 og HD9 offroad lastebiler fra Astra er terrenggående og er utstyrt med Cursor-motorer og Allison automatgirkasser. Totalvektene går opp til 60 tonn.

Tipptrucker (RD) leveres i modeller fra 28 til 50 tonns nyttelast. Rammestyrte dumpere (ADT) leveres i modeller fra 30 til 40 tonns nyttelast. Dumperne har også Cursor-motorer og ZF eller Allison automatgirkasser.