FØRSTE: Den nye elektriske maskinen fra Nasta kjøres normalt på strøm tilkoblet med ledning, men kan også kjøres en times tid på batterier (montert lengst frem til høyre).

Nasta vurderer eget varemerke på el-maskinene

LØRENSKOG (AT.no): Nasta AS har, med base i en standard Hitachi-beltegraver, selv utviklet en helelektrisk gravemaskin. Nå vurderer Hitachi-importøren eget varemerke for el-konseptet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den elektriske maskinen på ca. 17 tonn, ble vist for første gang under åpningen av det nye hovedanlegget til avfallsgiganten Ragn-Sells AS i Lørenskog 15. desember. Ragn-Sells opplyser at kun Nasta AS av de ulike norske maskinleverandørene svarte ja til å bygge de elektriske maskinene. Selskapet slår fast allerede nå at de skal ha flere elektriske gravemaskiner.

- Vi takket ja til utfordringen fordi vi har en spesialavdeling med spesialkompetanse ved anlegget vårt i Larvik, fordi det er moro å være med på nytenkning og fordi vi er opptatt av at kundene skal få det de ønsker – og det er utslippsfrie maskiner, sier adm. direktør Tom Johansen i Nasta AS til AT.no.

Maskinen hos Ragn-Sells hadde mange klistremerker, men ingen Hitachi-merker. Ettersom dette er en Nasta-styrt utvikling, vurderer den norske Hitachi-importøren å ta et solid grep om rettighetene til konseptet.

- Når alle maskinene leveres etter nyttår en gang, kan det hende det står Hitachi på dem, men det kan også hende det står Nasta eller noe annet. Hitachi vil gjerne ha dette, men vi vurderer å ta eget varemerke på konseptet, sier Johansen.

SPENNENDE: Adm. direktør Tom Johansen sier Nasta AS vurderer å registrere eget varemerke på de elektriske maskinene de har bygget ved spesialavdelingen i Larvik.

Han føler seg sikker på at markedet for denne type maskiner finnes her og nå. Ragn-Sells har allerede fastslått at de skal ha flere, og Tom Johansen og hans kollegaer i Nasta har fått en rekke henvendelser fra mange ulike kunder.

- Det er mange som har spurt oss, men frem til nå har nå har vi sagt nei. Det må være bra og det må fungere før vi går ut med det, sier Johansen.

Første startskudd blir altså fem elektriske gravere til avfallsgiganten Ragn-Sells.

Powered by Labrador CMS