STØRSTE: Bestillingen på 20 40-tonns Doosan-dumpere, er den største for BetonmastHæhre Anlegg AS (tidligere Hæhre) og for leverandør Rosendal Maskin AS noensinne. Fra venstre: Ole Marius Rosendal (Rosendal Maskin AS), Lars Hæhre (BetonmastHæhre Anlegg AS), Thomas Jonsebråten (fagleder dumpere i Hæhre-systemet), Frank Ole Sørensen (Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS) og Kåre Rosendal (Rosendal Maskin AS). Foto: Klaus Eriksen

Tidenes dumperavtale

Nyttårsrakettene var knapt skutt opp før det ble kjent at Rosendal Maskin AS landet tidenes dumperavtale.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS kjøper 20 40-tonns DA40 Doosan rammestyrte dumpere.

I tillegg har Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS skrevet en opsjonsavtale på ytterligere fem DA40 Doosan-dumpere.

- Dette er den største ordren av dumpere vi inngår noensinne. DA40 er et meget bra produkt, og vi ser det er en fordel å kjøre én type maskin i dette segmentet. Det har med opplæring av førere, service og vedlikehold å gjøre. Det er stor forskjell på å kjøre de ulike merkene, sier daglig leder Frank Ole Sørensen i Hæhre & Isachsen Maskinutleie til AT.no.

Krevende maskintype

Assisterende daglig leder i BetonmastHæhre Anlegg AS, Lars Hæhre, bekrefter at det spesielt for dumpere er en fordel å ha mange maskiner fra samme produsent. Maskinkabalen i selskapet begynner å bli ganske omfattende. Bare innen rammestyrte dumpere og tipptrucker har «Hæhre» 103 maskiner i drift i egen regi!

Etter at de 20 nye dumperne er satt i drift, og 20 innbyttemaskiner er levert inn (8 Volvo, 4 Cat og 8 Doosan), vil 51 av totalt 59 rammestyrte dumpere i «Hæhre-systemet» være Doosan. To av de gjenstående åtte er Hydrema-dumpere i størrelser Doosan ikke har på programmet.

- Dumperne er den dyreste redskapen vi har, og det er en maskintype som det kan skje mye med i driften. For eksempel betyr stabiliteten ved tipping veldig mye for oss, og der er Doosan etter vår mening best i klassen, sier Lars Hæhre.

Rekord for Rosendal

Avtalen er også den desidert største for Rosendal Maskin AS. Forrige rekord var for øvrig også med Hæhre (som nå altså heter BetonmastHæhre Anlegg AS), den gang med 10 rammestyrte dumpere.

- Dette betyr veldig mye for Rosendal Maskin, og alle maskinene leveres med serviceavtale på fem år eller 10.000 timer. Vi leverte 20 rammestyrte dumpere totalt i 2017, så dette er en pangstart på 2018, sier daglig leder Ole Marius Rosendal til AT.no.

Avtalen ble forhandlet frem sist høst, men leveringene av maskinene vil skje første halvår i 2018. Ettersom rekorden til Rosendal Maskin er 30 rammestyrte dumpere på ett år, er mulighetene meget gode for at 2018 blir et rekordår for salg av Doosan-dumpere.

Fordel med norsk

Daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, Frank Ole Sørensen, legger ikke skjul på at det er hyggelig at Doosan-dumperne produseres ved den tidligere Moxy-fabrikken i Elnesvågen like utenfor Molde. Hæhre har opp gjennom årene handlet mer enn 100 rammestyrte dumpere som er produsert ved den norske fabrikken (både Moxy og Doosan).

- At det er norskprodusert betyr litt det også, og det gjør det ofte litt enklere å få gjennom endringer og ønsker, sier Sørensen.

Kommer i A&T:

I første utgave av Anlegg&Transport 2018 som deles ut på Arctic Entrepreneur, snakker Hæhres fagleder for dumpere, Thomas Jonsebråten, om hvordan han jobber med Doosan-fabrikken  og hvordan entreprenøren har vært med på å utvikle maskinene.

PS: Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS er et selvstendig selskap, men er selvfølgelig tett tilknyttet kjempeentreprenøren BetonmastHæhre Anlegg AS.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS