Fem personer døde og mange ble skadd da Rakhmat Akilov kjørte lastebil (den blå) i høy hastighet ned Drottninggatan. Foto: Frankie Fouganthin
Fem personer døde og mange ble skadd da Rakhmat Akilov kjørte lastebil (den blå) i høy hastighet ned Drottninggatan. Foto: Frankie Fouganthin

Etter terrorangrepet - vanskelig tid for sjåføren

Publisert

 Lastebilsjåføren som kjørte lastebilen som ble kapret av terrormistenkte Rakhmat Akilov i Stockholm, har hatt det vanskelig etter hendelsen.

 I et intervju med svenske Dagens Nyheter forteller han at han har hatt tilbakevendende mareritt, og at også familien har blitt påvirket.

«Vilt blikk»

Sjåføren forteller hvordan han oppdaget at lastebilen var borte da han kom ut fra en levering i Stockholm sentrum 7. april 2017.

Kort etter kommer lastebilen kjørende mot ham, og han stiller seg midt i veien og vifter med armene for å stoppe Akilov. Han så da at mannen i førersetet var maskert og hadde et «vilt blikk». For ikke å bli drept, hoppet han til side for den fremrusende lastebilen.

Rett etter ugjerningen, skrev avisen Expressen at sjåføren en periode hadde bodd nær Rehkmat Akilov. Dette tok sjåføren tungt, og det førte til at han sluttet å snakke med journalister.

- Jeg var fortsatt i sjokk

- Det var kjempevanskelig for meg og min familie. Det kan bli farlig, for iblant kan folk misforstå underlige spørsmål. Jeg var fortsatt i sjokk, sier lastebilsjåføren til Dagens Nyheter.

Sjåføren har noen ganger til og med ønsket han hadde blitt stående foran lastebilen da den kom mot ham.

- Men hvem kan stoppe en lastebil bare med kroppen? Han har sagt til politiet at han ville drepe så mange som mulig. Han hadde vel bare drept meg også, sier sjåføren.

Fem personer døde og mange ble skadd da Rakhmat Akilov kjørte lastebilen i høy hastighet ned Drottninggatan. Angrepet er det verste noen sinne i Sverige.

Tiltalen etter lastebilterroren i Stockholm ble offentliggjort tirsdag 30. januar. Les mer på Aftonbladet.se

Les mer om nyheter fra svensk transportbransje på Trailer.se.