Karl Erik Valentin Hansen, leder for Temporary Space i Noreg, har signert kontrakt med Forsvarsbygg. Her ved Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg kampflybase. Foto: Forsvarsnygg
Karl Erik Valentin Hansen, leder for Temporary Space i Noreg, har signert kontrakt med Forsvarsbygg. Her ved Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg kampflybase. Foto: Forsvarsnygg

Anleggshotell bygges på Evenes

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Ramirent AS for etablering og drift av et anleggshotell og byggherrekontor på Evenes flystasjon.

Publisert

Nå skal anleggsområdet med anleggshotell og kontor for utbyggingen av Evenes flystasjon oppføres. Høsten 2017 ble første kontrakt tildelt for å utføre grunn- og infrastrukturarbeid inne på flystasjonen. Tomten for anleggshotellet og byggherrekontoret er planlagt ferdigstilt våren 2018.

- Forsvarsbygg har god erfaring fra Ørland med et anleggshotell inne på flystasjonsområdet, og vi legger vekt på at det skal være ordnede og kontrollerte boforhold for bygg- og anleggsarbeiderne som har lang reisevei til jobben, sier direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

Kontrakten

Kontrakten på anleggshotellet og byggherrekontoret har en verdi på ca. 83.6 millioner kroner. Det var fem tilbydere i konkurransen.

Oppstart på byggeplassen, er 1. juni og det er beregnet satt i drift for brukerne 1. september 2018. Ramirent har ansvaret for driften av fasilitetene knyttet til anleggshotellet. Det er avtalt at det skal driftes frem til 2027.

- For Ramirent er dette et viktig steg på veien for å kunne fortsette med å levere gode totalløsninger til store prosjekter. Det er lagt ned mye arbeid i dette anbudet, og vi vil takke Forsvarsbygg for tilliten og gleder oss til å komme i gang, sier Karl Erik Valentin Hansen, leder for Ramirent Temporary space i Norge.

Ordnede boforhold

I flere år fremover vil det være høy byggeaktivitet ved flystasjonen med tilreisende bygg- og anleggsarbeidere.

Anleggshotellet er et midlertidig bygg der det blir tilbudt bespisning og overnatting. I tillegg vil de ulike entreprenørene ha anleggskontorene sine på området. Det er også tilrettelagt for at Forsvaret kan bruke fasilitetene i perioden ved behov, og det er beregnet plass til drøyt 180 sengeplasser og opp mot 100 kontorplasser.

Det er lett å tilpasse byggen fordi det er basert på moduler. Anleggshotellet skal ha lomp, treningsfasiliteter og kantine.